Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO Indonesia : Kuala Namu International Airport, Medan & Airport Railway Link (ARL) | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Saturday, September 27, 2014

Home » Indonesia : Kuala Namu International Airport, Medan & Airport Railway Link (ARL)

Indonesia : Kuala Namu International Airport, Medan & Airport Railway Link (ARL)

salam ukhuwah,

welcome to Medan!

masa zaman saya study di Medan dulu, kitorang guna airport Polonia International Airport untuk balik ke Malaysia. airport Polonia tu dekat je dengan rumah about 10 minutes sahaja kalau naik cab (regardless heavy traffic), dan 5 minutes je kalau naik motor cilok sana cilok sini. tu one of the reason-lah kenapa dulu saya selalu balik ke Malaysia waktu study sana dulu. kadang-kadang sebulan dua kali tau! macam Batu Pahat-Kuala Lumpur je kan saya buat? ahahhahaaha. tapi sekarang, airport Polonia tu dah tak guna dah. dah jadi muzium agaknya. semua airlines dah berpindah ke Kuala Namu International Airport (KNIA) sepenuhnya. airport ni jauh dari bandar Medan dalam 1-2 jam kalau menaiki kereta tergantung macet tak macet, dan 40 minit perjalanan kalau kita naik Airport Rail Link (ARL)


tingkat atas perlepasan (Departure Hall), tingkat bawah ketibaan (Arrival Hall)
white and clean. kemas sahaja. sekali pandang macam KLIA pun ada. tapi KLIA takde bentuk atap rumah orang Batak. hewhewhew

Arrival Hall di bawah bawah. satu jelah kekurangan kat Arrival Hall ni.
kurang kerusi. kalau nak tunggu-tunggu visitor datang, takde kerusi nak duduk-duduk. kena berdiri. penat oih. dahlah selalu immigration clearance lama sebab ada dua tiga kaunter je buka.

spacious area of checked-in counter
kaunter banyak dibuka paling-paling pun ada 5 kaunter setiap airlines. tiada masalah que panjang nak checked-in macam kat Polonia dulu. dua kaunter je setiap airlines. haha






1 comment:

  1. Mohon laluan sedikit untuk memasukkan perkara di bawah. Terima kasih tuan rumah.

    UMRAH PERSENDIRIAN
    Ramai rakyat Malaysia yang berhajat menunaikan umrah cara persendirian. Mungkin faktor utama pemilihan UMRAH cara PERSENDIRIAN ini di sebabkan kos yang kurang dari kos mengikuti pakej di samping faktor kepuasan

    Wujudnya group telegram atas nama "Umrah Persendirian" yang saya upload terdahulu telah mendapat sambutan yang sangat tak terduga. Dalam masa dua bulan dua group telah di perlukan di mana setiap group telegram boleh menerima 200 member. Kini group ke 3 pula di mulakan
    Pertemuan Ahli UP yang sedia telah mengadakan pertemuan tidak formal sambil bersantai di Lembah Klang pada 14 sept 2014. Pertemuan ini lebih kepada pertemuan pengenalan sahaja, tetapi telah mewujudkan PRM yang ada kini.
    Atas faktor jumlah mereka yang berminat dgn umrah persendirian samaada mereka merancang menunaikan umrah cara persendirian dalam masa terdekat atau sebagai persediaan ilmu tentang cara menunai umrah persendirian di masa akan datang, mereka terus menghantar email meminta menjadi member UP.
    Bagi memenuhi jumlah permintaan yang bertambah, saya telah mewujudkan UMRAH PERSENDIRIAN dgn menggunakan “telegram” group ke 3 tetapi mengekalkan tujuan dan matlamatnya.

    Jika anda pembaca berminat menyertai "telegram ‘Umrah Persendirian’" group UP tersebut dengan syarat :
    1. beragama Islam
    2. berumur 18 tahun ke atas dan
    3. berminat menyertai

    di kehendaki memohon kepada email menyatakan hajat itu dan menyertakan no telegram kepada email : umrahsenang@gmail.com
    Ada yang bertanya, kenapa tidak di letakkan no telegram moderator;
    Jawapnya no pengguna telegram adalah hidden dan sesiapa yg berminat hendak berusaha sedikit.

    Sekian terima kasih

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...