Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO September 2011 | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Sunday, September 04, 2011

m e n a n g i s

salam ukhuwah,

kalaulah dapat diberi peluang, meng-adjust putara masa.
 kalaulah diberi peluang lahir ke dunia semula,
saya tak mahu kehidupan macam ni
air mata tak mengalir, hati menangis-nangis

jadi orang gila jauh lagi bagus, dari cukup sempurna akal fikiran, emosi dan siuman

frust dengan hidup. frust dengan diri sendiri

Saturday, September 03, 2011

majalah artis, reporter ke artis yang memainkan peranan penting?

salam ukhuwah,

tak sangka, orang-orang biasa macam saya ni pun
ada juga followers macam artis
kira kalau orang-orang sembang tu
tak lekanglah nama saya dari bibit-bibit perbualan mereka
terasa macam artis pula
padahal, saya tak berapa kisah sangat hal orang
sampaikan adalah juga kawan-kawan saya cakap, saya ni tak "update" pasal orang lain.
fine lah. saya saya.awak awaklah. HAHA

syoknya lahai bercerita pasal orang lain kan?
eh, tapi syok lagi kot kalau dapat kumpul cerita pasal orang lain
and double syok bila dah kumpul kepul-kepul lepastu cerita kat orang lain
mesti rasa awesome gila dapat bercerita pasal orang lain kan?

MASA-A-LAHNYA
cerita baik-baik memuji orang itu tak apa
memang baik pun. 
tapi kalau bercerita buruk pasal orang lain
macam kau awal-awal lagi dah tempah tiket confirmed-lah masuk Syurga
ini bukan setakat tempah, dia dah check-in pun masuk Syurga
bagus ke jadi macam tu?

hidup tak perlu macam artis sangat
i guess, orang pun tak mahulah digossip-digossip macam artis
fine-lah, ada orang cakap, "dah kau buat orang bergossip pasal kau?"
tapi masalahnya, selalunya
yang memainkan peranan penting dalam meningkatkan saham artis tu
bukan artis tu sendiri
tapi reporter-reporter majalah, tv atau media massa lain
artis lepak ja
best sangat ke jadi reporter ni?
nak jadi macam karam di laut, asam di darat dalam cerita Edisi Khas tu?
HAHAHAHAHAHA tak lawak.

sudahlah tu kawan-kawan
dari duk bercerita hal orang
dari duk bawa mulut. tak kisahlah directly ke indirectly
ada orang tu, dia berantai cara nak dedahkan cerita-cerita panas orang
baiklah kauorang lepak-lepak tengok tv ke
tolong mak dekat dapur ke
apa-apa yang berpekdahlah sikit
dari tambah collection dosa

sambil kumpul cerita, sambil kongsi cerita panas,
sambil tu collect dosa
macam mana nak check-in dekat Syurga ?

renung-renungkan, selamat beramal!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...