Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO Universal Studio, Singapore - Part 3 | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Sunday, July 31, 2011

Home » , , , , , » Universal Studio, Singapore - Part 3

Universal Studio, Singapore - Part 3

salam ukhuwah,

okey, ni adalah sambungan untuk Part 2 pada entri yang sebelumnya untuk tontonan dan berkongsi bersama dengan readers semua. selamat mencuci mata hokeeeeei ! :)

attraction 5 - The Lost World (Jurrasic Park)

dua dinosour ni sangat comel. rasa macam nak bawa balik rumah je buat pintu gerbang

saya tak ingat apa nama show ni. aquatic show i guess? tah, tak ingat. tapi sangat seronok dan rugi kalau tak tengok. actually ni adalah stunt-jump-tembak-menembak-bom-sana-sini show. seriously rasa macam dalam movie in reality. dont miss it ! :)


jangan duduk dekat kerusi yang bertulis ni.memang basah kuyuplah anda bila keluar dari show. tapi syiok juga sebenarnya. kalau nak rasa kena simbah air juga, make sure bawa baju hujan siap-siap. dekat Universal Studio, Singapore memang ada jual tapi $2 (RM4.80) sehelai.mahal-mahal =='


siapa nak rasa jadi anak dinosour baru menetas, boleh la duduk-duduk dalam telur dinosour ni

yang ni must-try activity! don't miss this. memang cool and best. basah kuyup juga. kalau tanak basah kuyup, pakai baju hujan. kalau datang awal kan, kalau boleh kauorang serang game ni dulu, sbab game ni memang ramai orang main so beratur agak panjang gila. haritu saya dan kawan-kawan beratur hampir 2 jam semata-mata nak main ni. HAHAHA. gagahkan juga

yang ni adalah permainan budak-budak kecil. tapi mak atau bapak budak pun boleh naik. kira sebelah budak kecil, sebelah orang tualah. tapi kalau mak dan bapak budak nak naik sebelah-sebelah tak boleh. nanti burung dinosour tak gerak. =='

okey, kami adalah modal-modal gratis Jurassic Park. okey, Jurassic Park saja. gundik dinosour-dinosour. =='

attraction 6 - Far Far Away Kingdom (Shrek!)

depan castle Shrek and Fiona. dalam nilah nanti kita boleh tengok cerita Shrek 4D. best gilak!

boleh bergambar dengan Shrek and Fiona olok-olok. tapi kena beratur panjang gila. kebetulan kitorang haritu orang first. nampak je Shrek and Fiona keluar je, terus kejar. HAHAHA semangat.



lagi cantik sebenarnya gambar castle ni bila waktu malam. macam realiti dalam cerita Shrek

attraction 7 : Madagascar City

abaikan model dua tiba-tiba kat depan pintu masuk tu. HAHA. ni adalah permainan untuk budak-budak. macam marie-go-round yang kuda pusing-pusing naik turun naik turun tu. ni tak pening tak. orang tua tatahu malu pon boleh naik secara ramai-ramai. dont worry. HAHA!

*picture by - google image*

*picture by-google image*
haritu waktu di kawasan Madagascar macam tak banyak sangat ambil gambar sebab so far, tempat ni macam banyak games untuk budak-budak. kitorang ada try satu game ni, naik bot pusing-pusing. ingatkan macam rumah hantu. rupanya sangat busan. untuk budak-budak rupanya. =='

tips untuk bermain di Universal Studio, Singapore

memandangkan yang nak main game-game yang disediakan di sekitar Universal Studio, Singapore tu ramai, maka, kenalah beratur panjang-panjang. saya sarankan yang attraction yang best-best, pergi lah serang awal-awal sebab lagi tambah petang, lagi ramai orang nanti lagi berjam-jam kena beratur. memang lenguh gila. tapi, bagi golongan yang berkemampuan, kauorang bolehlah menambah lagi $30 sewaktu membeli tiket Universal Studio, untuk mendapat express ticket dimana kauorang nanti, tak perlulah beratur panjang lama-lama nak main suatu game yang ada di Universal studio, Singapore. ni serupa macam anak raja jalan dulu lah. haa. tapi, pada pendapat saya, dah tak bestlah kalau macam tu. ke-excited-an dia dah lain. AHHAHAHA

okey, saya akan sambung lagi nanti dalam Part 4. nantikan okey! :)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...