Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO Universal Studio, Singapore - Part 2 | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Saturday, July 30, 2011

Home » , , , , , , , » Universal Studio, Singapore - Part 2

Universal Studio, Singapore - Part 2

salam ukhuwah,

okey, dalam entri sebelumnya saya dah berkongsi sedikit sebanyak pengalaman saya macam mana nak pergi Universal Studio, Singapore dengan cara yang mudah dan murah. okey, kali ni saya tak nak tulis banyak-banyak just some pictures yang saya sempat snap semasa di sana untuk dikongsi bersama bagi meningkatkan lagi rasa tidak sabar dan excited-nya especially bagi mereka yang akan ke sana dalam masa terdekat ni. HAHAHA!

selamat mencuci mata !

attraction 1 : Hollywood woot woot woot!!

**18 SX please !**





attraction 2 : New York City

**sila abaikan budak serba hitam tepi taxi tu.aihs. buat semak gambar saja =____= **

**apa kejadah duduk-duduk dekat tanda stop ni? HAHA**

*sebiji macam bangunan di New York, tapi tatahulah apa nama dia. HAHA**

okey, nantikan ada satu bahagian dekat New York City, lepas kita kereta polis yang boleh kita melaram, and depan kedai ada tanda STOP atas jalan raya, ada satu kedai depan dia ada banyak topi-topi comel-comel macam empat budak tah pape ni pakai. for FREE ! beli baru bayar. HAHA

attraction 3 : Sci Fi City (sinilah ada roller coaster paling dasyat tu)

*picture by - google image*
accelerator. ni macam kauorang main duduk dalam cawan pusing-pusing dekat Genting Highland cuma bezanya, yang ni lagi LAJU dari cawan pusing-pusing tu

main gate untuk beratur nak main accelerator.siapa cepat dia dapat

tudiaaaaaa. Human VS Cylon roller coaster. memang ganas. kalau biru Cyclon and kalau Merah tu Human. diorang cakap lagi menakutkan kalau naik yang biru i mean Cyclon as dia turn kita 180 degree masa kat puncak roller coaster. MENAKUTKAN. siapa yang kaki cabaran macam ni, silalah cuba! AHAHA

alamak tak dapat nak snap dekat-dekatlah. lense tak berapa nak panjang nak snap.aihs.

attraction 4 : Egypt City (Revenge of the Mummy)

entrance masuk ke indoor roller coaster Ancient of Egypt. tapi kitorang tak main pun roller coaster ni sebab semua orang dah mabuk, pitam-pitam muntah lepas naik roller coaster dasyat dekat Sci Fi City tu. 
=_____________________________=



kita sambung lagi attraction-attraction lain di Part 3 memandangkan terlalu banyak pula gambar nak dikongsi bersama. :) 

3 comments:

  1. salam aiza....nk tnye kdaicendramata kat uss tu rege camne ye atau u ade any suggestion nk bli cendramata...

    ReplyDelete
  2. ala....banyak yg xdpt tgk gambar!

    ReplyDelete
  3. alamakkk, banyak dah mati ke link. huwaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...