Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO March 2011 | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Thursday, March 24, 2011

sushi Angry Bird

salam ukhuwah,

Angry Bird bukan saja sebuah permainan yang sedap untuk dimain, sedap untuk menghilangkan stress (tapi, kenapa saya rasa lagi stress main?), sedap untuk bersuka-ria, sedap untuk mengisi masa lapang tatahu nak buat apa, sedap untuk menambahkan kerabunan mata, malahhhhhh, ia sedap untuk dimakan! 

tak percaya ?




mempersembahkan
sushi ANGRY BIRD yang comel
sampai tak sampai hati nak makan sushi-sushi comel-comel ni (apa ayat ni?)
sepupu saya rizza yang handsome (katanya =.=) yang buat
so, siapa-siapa nak sushi bentuk Angry Bird yang comel ni, pergilah mengorat dia. 
KAH KAH KAH KAH

tak sabar nak tengok sepupu saya tu buat satu set keenam-enam burung yang sangat optimis menentang binatang hijau bulat-bulat tu
tapi, tak adalah nak buat sushi bentuk binatang hijau bulat-bulat tu
jadi tak halal kang makan. hep! haram okey makan menyerupai makanan yang haram
heeeeeeeeeeeee
reza cepat balik Malaysia buatkan sushi Angry Bird! 

*chop. apepasal entri ni macam nak kipas-kipas si rizza ni?*
=.=

Thursday, March 03, 2011

Angry Bird - siapa cakap game ni tak berfaedah? HA HA HA

salam ukhuwah,


kauorang mesti tahu game ceria ini kan?
kauorang main tak? main tak? main tak?
eleh tanak mengaku, tapi saya tahu mesti ramai yang main game ni
siapa tak main game ni, dia TAK COOL and TAK COMEL okey
tengok macam saya, saya comel sebab tu main game comel ni
**perasan**

sejak diperkenalkan oleh sedari imiarron ahmad (bukan nama sebenar), saya yang sebelum ni tidak begitu gemar melekat depan skrin layar komputer untuk bermain game, nampaknya kini kembali melekat berjam-jam separuh sedar sebab terlalu khusyuk atau terlalu fokus mengejar kemenangan misi menentang si vavik-vavik hijau yang membengangkan itu (vavik-vavik = khinzir/babi dalam kata lain yang lebih sopan dan comel). eleh, kalau belajar tak boleh pula nak fokus sampai berjam-jam. jangankan berjam-jam, baru buka buku pun dah start menguap yang pertama.macam mana nak fokus belajar macam tu? typical student. jangan cakap kauorang tak macam tu.hipokrit gila. siapa tak macam tu masa belajar, dia memang tak normal. paranoid betul. apa saya merepek dah ni?

macam Hang Tuah lima bersaudara, burung-burung yang terror ni pun berlima juga nampaknya. jangan main-main. mereka ni pahlawan kautahu.

misi permainan ini mudah saja. untuk mendapatkan kemenangan menentang vavik-vavik hijau dengan cara melastik burung-burung pelbagai warna dengan pelbagai aksi masing-masing ada yang boleh terbang macam peluru, ada yang boleh buat u-turn, ada yang macam bom atom jatuh kebaboooooom, ada yang boleh pecah jadi kecik-kecik, yang penting macam-macamlah. tak berapa nak macam-macam sebenarnya, sebab ada lima ekor burung yang handal je dalam game ni. suka-suka kau jelah Aiza tokok-tokok tambah cerita yang burung-burung ni macam-macam sangat.KAH KAH KAH tak kelakar.

siapa cakap game Angry Bird ni tidak berfaedah?

kalau main pada tepat waktunya, berfaedah sebenarnya game ni.kalau nak 24/7 pun nak main game ni dah tak jadi berfaedahlah. hati-hati ya kepada yang baru nak menceburi game ni sebab anda  mudah untuk terkena penyakit Angry Bird Addictive Syndrome (ABAS). jangan kauorang tanya pula nama penyakit ni dekat Encik. Google mestilah dia tak tahu sebab penyakit ni saya sendiri yang cipta. sayalah penciptanya. penyakit ABAS ini boleh bersifat serius atau kritikal apabila seseorang individu tu terlalu fanatik main game ni sampai tak ingat dunia. itu bahaya sebab dah tak ada faedahnyalah kalau kau asyik main game ni tapi benda lain kau tak hiraukan. taksub gila. banyak benda lain yang lebih berfaedah untuk kauorang taksubkan dari bunuh vavik-vavik hijau dengan penuh optimis. bukannya kalau kau bunuh semua vavik tu dapat kereta Lamboghini sebiji. sekadar main untuk mengisi masa lapang itu bagus. sebab game ni bagus sebenarnya tau. tak percaya? tengok ni.


**contoh-contoh semata-mata**

kau tengok tu.kau tengok. ingat senang ke nak membunuh vavik-vavik hijau tu dalam keadaan dia terkepung macam tu. kalau kauorang tak ada imaginasi, kreativiti yang tinggi, mesti kauorang tak dapat menumpaskan vavik-vavik hijau tu dengan begitu style-nya kemudian vavik-vavik tu pun akan ketawa mengekek-ngekek. malu kan? game ni bagus sebab meningkatkan kreativiti pemikiran seseorang untuk membunuh vavik-vavik hijau ini tambahan juga, boleh menggunakan aplikasi fizik yang kita pernah belajar dulu. kauorang tahu projectile motion? HAAAAAAAAAAAAAAAA. kalau projectile motion kauorang tak cukup, masa kauorang lastik burung tu bagi kena kat mereka-mereka ni, maka tak kena dengan tepatlah. lagi sekali, vavik-vavik hijau ini ketawa merengek-rengek. HAHAHAHAHAHAHA lagi sekali tak kelakar.

dah, itu saja saya nak cakap apa faedahnya. sebenarnya banyak. tapi malaslah tulis banyak-banyak nanti kauorang tak asah pemikiran kauorang sendiri untuk mencari faedah-faedah game ni. AHAHAHAHA. so, pendek kata pergilah main game ni untuk kepuasan anda sendiri. kalau anda rasa game ni menarik, teruskan. kalau rasa tak menarik macam main game DOTA, buat tak layan sudah. tapi saya rasa, game ni sesuai untuk perempuanlah.kenapa ya? 

tak ada software nak main game ni?

okey, disini saya sertakan sekali  link-link untuk men-download game Angry Bird ni. anda bolehlah pilih-pilih nak main dekat komputer anda ke, iphone anda ke, ipod touch-touch raba-raba anda tu ke,Android anda yang banyak hormon androgen tu ke atau dalam PSP anda. saya tak  jumpalah untuk Blackberry.mungkin tak efficient kot kalau nak main guna blackberry. keypad kecik. memang tak puaaahhhh.

selamat mendownload! ;)

Angry Bird for PC

Angry Bird for Iphone / Ipod Touch / Ipad

Angry Bird for Android

Angry Bird for Playstation Portable (PSP)
password : pspvn.info


p/s : jangan salahkan saya okey kalau kauorang terkena ABAS. siapa suruh kauorang terpengaruh dengan saya main game ni. HAHAHAHAHAHAHA

Wednesday, March 02, 2011

medicine - ebooks Neurology & Psychiatry

salam ukhuwah,

asyik-asyik kita berceloteh, berkongsi tentang benda-benda yang tak berapa nak manfaat lagi-lagilah untuk peringkat umur sepert saya, iaitu pelajar, kita beralih kepada yang lebih bersifat knowledge dan fiction. yelah, asyik mencoret pasal jalan sanalah, jalan sinilah, tengok-tengok sanalah, tengok-tengok sinilah, sampai lupa pula saya ni pelajar perubatan (ehem,tak berapa nak sesuai sebenarnya nak dipanggil budak Medicine, look at me, am i qualify ?) hoi hoi hoi, cakap beragak ar, sekali saya suntik, pengsan kauorang. trust me, i am a doctahhhhh!

dah mula merepek. BLUUUUURGHHHH

memandangkan saya sekarang berada di blok Brain & Mind System (BMS) di mana ia meliputi pembelajaran dalam subjek neurology, psychiatry dan psychology, so saya nak share disinilah beberapa ebook yang sempat saya upload sepanjang saya guna broadband internet laju yang tersayang, WIGO. saya tak panggil dia burukband atau berukband sebab dia laju. bias kan? HAHA.kini WIGO tinggal kenangan setelah masa percubaan atau trial version dah expired dua hari yang lepas, saya dah pun kembali ke internet asal saya, yang tak berapa nak nyambung terusssssssssssssss tu. dah tak dapat tengok AnwarHadi dengan Matlutfi dekat youtube tu tanpa pergi toilet lama-lama, semata-mata nak tunggu buffering habis. =____=

okey, inilah beberapa buku yang boleh kauorang download especially untuk medical students sekalian. eh, jangan ingat medical students je boleh download tau. no limit. makcik pakcik kat luar sana kalau nak download pun boleh. siapa cakap buku Medicine tu mesti budak Medicine yang kononnya brilliant gila tu je yang boleh baca. selagi itu ilmu, siapa-siapa pun boleh baca. 

meh men-download! ;)

okey, ni adalah ebook-ebook yang saya selitkan dalam entri kali ni. selamat men-download ;)

here's the link. kalau link mati  kasitau saya nanti saya charge dia bagi dia hidup balik.chewah

Anatomy Of Anxiety, Hans Bellmer

Anti-anxiety Drugs (Drugs the Straight Facts), Donna Toufexis and Sayamwong E. Hammack

Psychological Disorders - Anxiety Disorders, Suchetta Connolli

Automated EEG-Based Diagnosis of Neurological Disorders, 2010

Biological Psychiatry, 3rd Edition

Cambridge Textbook Of Effective Treatment In psychiatry

Childhood Epilepsy Language, Learning And Behavioural Complication

Clinical Neurology, Mc GrawHill, 5th Edition

Clinical Pediatric Neurology, 3rd Edition

Imsomniac And Anxiety, Colleen E. Carney & Jack D. Edinger

Essential Of Personality Disorders

Essential Of Psychiatry

Examination Notes in Psychiatry, 4th Edition

First Aid for the Psychiatry Clerkship (Clinical Clerkship)

Handbook of Anxiety and Fear (Handbook of Behavioral Neuroscience)

Lippincott Textbook of Neurology, 10th Edition

Little Black Book of Psychiatry (Jones and Bartlett's Little Black Book)

Mosby's Handbook of Medical Psychiatry 2nd Edition 2004

Neuropsychology of Epilepsy and Epilepsy Surgery (Oxford Workshop)

Paediatrics Epilepsy

Personality-Disordered patients Treatable and Untreatable

Pharmacotherapy for Mood, Anxiety And Cognitive Disorder

Sleep Disorder and Psychiatry

Sleep Disorder- A Practical Approach

Social Anxiety Disorder, Medical Psychiatry, 29

Springer, Anxiety in Health,Behaviour And Physical Illness

The Cambridge Handbook Of Personality Psychology

Treating Health Anxiety

kawan-kawan jangan risau, semuanya dalam bentuk Mediafire, so lajulah sikit nak download kan lagi-lagi kalau kauorang guna IDM, insyaAllah tiada masalah. tambahan lagi (eceh, tambahan lagi.skema) ebook-ebook ini dalam format file kecik-kecik je paling-paling pun puluh-puluh MB je. saya faham, kauorang mesti mengalami masalah kalau nak download tambah-tambah lagi kalau internet korang lagi laju sikit je dari siput bab*. HAHAHAHA. oh ya, siapa nak request ebook-ebook yang kauorang hajati pun boleh manalahtahu saya ada ebook tu boleh kongsi-kongsi.so, selamat men-download! nanti saya upload untuk ebook-ebook lain pula. mana tahu saya upload ebook resepi pula, kot-kotlah tukar profession. lalalalalalala

pergi sambung buat tutorial, Aiza!


family - L O V E them. H U G them KISS them :)

salam ukhuwah,

"when you look at your life, the greatest happinesses are family happinesses"
Joyce Brothers

LOVE.HUG.KISS
them
they are mine
a part of my family. treasure of my life

LOVE.HUG.KISS
them
dear Allah
do bless them and keep them in happiness with their mum and dad
their families
indeed, a part of my family too



 Nur Athirah binti Khairul Rizal  
♥ Nur Aliah binti Khairul Rizal 
♥ Ahmad Irsyad bin Khairul Rizal 





♥ Muhammad Nur Imaduddin bin Mohd Sheeril Azri 
♥ Nur Ikmaluddin bin Mohd Sheeril Azri 

cikjott miss you so much. yes, i do
:( :( :( :( :( :(

**benci betul kalau balik-balik Malaysia je dari tak boleh cakap, jalan, jumpa-jumpa dah boleh bebel, dah boleh lari. rasa macam tak nampak kauorang budak-budak membesar.tup tup BESAR**
=__________________________=

mereka sangat comel, kan?
tengok makcik dialah
bak kata peribahasa lama dibarukan,
"like aunty, like nieces and nephew-lah"
kalau rasa nak muntah sekarang, dipersilahkan muntah
KAH KAH KAH KAH

siapa lagi nak puji, kalau bukan diri sendiri, ye tak?
*wink*wink*wink*

and welcome to the world, and to the family
to our newborn


Nur Irdina Hafizah binti Mohd Sheeril Azri 
Dina's First Picture
macam manalah anak-anak saudara saya tak jadi pandai posing ewah-ewah depan camera kalau lahir-lahir je dah didedahkan dengan lensa kamera. tengok Dina, comel je first attempted posing dia depan camera
macam makcik dialah. camerawhore juga dia ni
LALALALALALALLAALALALA

seriously, cik jott yang jauh di mata dekat di hati kauorang (kalau dekatlah dengan hati kauorang wahai monster-monster-ku ==') sangat merindui anda semua
cik jott loves you sooooooo fa mi re do much !

semakin bertambah anak saudara, semakin tua umur makcik dia
ALAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...