Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO February 2010 | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Friday, February 26, 2010

osteo-MALAS.dan.exam

salam ukhuwah,

exam block dermatomuscularskeletal dah nak dekat
lebih kurang 7 hari lagi
tetapi, apa saja saya dah study sebenarnya ni?
**SAYA PUN TIDAK TAHU**

jangankan buku-buku setebal ini



notes dari slides setebal ini pun tak tentu lagi boleh settle-lah


saya cubalah untuk settle-kan
demi examination.nanti kalau result best leh mintak reward dari mak
macam budak-budak
HAHAHAHAHA

ini semua angkara Facebook
Facebook dan anak syarikatnya, sila jangan saman saya
macamlah kauorang pandai baca blog saya yang berbahasa melayu ini mengutuk-kutuk Facebook
eh, taklah.tidak tidak
mana ada saya kutuk
saya kutuk diri sendiri ni.betul.saya tidak tipu
angkara Facebook, saya tak habis-habis study

missy bubbly bum-bum saya ni tak lekang dari window dari Facebook

tambahan lagi penyakit osteo-malas yang saya hadapi ni
saya tatahulah apa pengubatan yang terbaik nak membaikpulih dari penyakit usia belia ni
kauorang pun mesti ada juga penyakit ini.jangan nak tipu
AHAHAHHAHA

pandailah kau banyak alasan,aiza
sudah. kembali study
sabtu ini saya exam atau berperiksaan
doakan kejayaan saya
6th Mac 2010 - Black-White Day
hari exam-lah kauorang.memang pakai black and white-lah
okeylah.bersurai

Thursday, February 25, 2010

maulidur.rasul & mengidam

salam ukhuwah,

nah text selawat atas nabi.manfaatkannya kawan-kawan

26 februari 2010
bersamaan dengan 12 Rabiulawal
bersamaan dengan apa kawan-kawan?
hari kelahiran Rasul junjungan kita,okey.
Nabi Muhammad S.A.W
tahun ni jatuh pada hari Jumaat
mesti banyak kelebihannya bukan?
pastinya, pahala dilipat-gandakan
betapa gembiranya Rasulullah kalau dapat melihat umatnya ketika ini
berusaha untuk menggadakan ibadahnya

saya ni tidaklah 'power' atau 'pro' dalam bidang agama
tidaklah digelar sebagai Naqibah Usrah
tidaklah dari golongan mereka-mereka yang cerdik dari segi agamanya
tetapi, saya masih sedar.saya masih ingat. saya masih waras
saya beragama Islam
saya umat Nabi Muhammad S.A.W
dan pada hari ini
saya menjalankan tanggungjawab saya sebagai umatnya.
Alhamdulillah

tetapi, saya masih kesal. kesal sangat sebenarnya
ada segelintir dari kita
saya taknaklah menuding siapa-siapa
tetapi saya nak menyampaikan saja kekesalan saya
majlis-majlis meraikan ulangtahun kelahiran, ke-couple-an, annual dinner
kita beria untuk menyambutnya. bertungkus-lumus. gembira sakan
tetapi, meluangkan masa sejenak dengan beribadah kepadaNya
berselawat sebanyak yang boleh kepada Baginda
adakah itu dikategorikan 'payah'?
dan perlu pelbagai alasan untuk mengelaknya?
tepuk dada tanya selera

percayalah
dengan jatuhnya maulidur rasul pada hari Jumaat
pastinya pahala anda semua dilipat-gandakan, InsyaAllah
apalah salahnya memperbanyakkan selawat kepadanya
orang putih kata, "the least thing you can do"
sudahlah maulidur rasul.jumaat pula tu
mesti berkat sangat-sangat, bukan?
okeylah. saya tanaklah elobrate panjang
saya tak lah berpegangan agama yang kuat
tetapi, alhamdulillah saya masih waras dan kenal diri saya sebagai islam
akhir kata, marilah kita sama-sama meraikan maulidur rasul dengan penuh keimanan
moga, mendapat berkat dariNya. Insyaallah

oh yeah
beberapa hari ni saya asyik mengidam je
eh, jangan pandang serong dekat saya, okey!
saya taklah pregnant.mengandung.bunting atau sewaktu dengannya
mungkin kadar estrogen saya tinggi di dalam badan
tahukah anda, kadar estrogen dapat merangsang nafsu makan?
HAAAAAA
itulah sebabnya saya mengidam
saya tak kahwin lagi lah
nanti dah kahwin-kahwin boleh la preggy
bak kata ain di status facebook-nya
"to be a doctor and to get a doctor"
AHAHAHAHAHHA
saya mengidam biskut marie cecah milo panas
serta saya mengidam makan conetto
yeay, saya dapat dua-dua
thank you yang berkenaan! ;)

bersurai ye kawan-kawan

- kembara bumi Anbia' : 3 bulan lebih lagi -
- borneo backpackers : pun 3 bulan lebih lagi -
=)

Friday, February 19, 2010

kondisi.kusut.masai

salam ukhuwah,

pertama-pertama sekali,
saya minta maaflah
kepada "yang berkenaan" siapa-siapa kena marah dengan saya semalam
kauorang tegur saya tak kena masalah
semalam saya tatahu kenapa saya bagaikan gunung berapi dah membuak-buak nak meletus
saya rasa macam nak mengamuk sangat-sangat
sebab itulah saya letak status di ym saya awal-awal
tetapi ternyata, ada yang tidak faham Bahasa Melayu
maka, terimalah habuannya

sekali lagi, saya minta maaf
dah.tutup cerita singa betina dah naik berang. AHAHA

hari ini saya rasa serabut sangat
pagi tadi saya ada skill lab menjahit-jahit luka
kauorang bayangkan jelah orang tangan bangku macam saya ni menjahit
tak dapat nak bayangkan kalau saya adalah tukang jahit
jangankan sehelai baju. satu part baju pun tak tentu siap
LALALALALA
skills lab tadi memang mendukacitakan
lecturer yang menjadi coach kali ini atau lebih tepat lagi
lecturer yang asik-asik dia je masuk kelas saya tu
hari ini tiba-tiba macam emotional so sangat serius dan garang
kau bayangkanlah saya menjahit dalam keadaan terketar-ketar macam parkinson
telinga pula menerima habuan dari pekikan dari lecturer
memang sangat tidak menyamankan si tukang jahit luka tu
stress sekali

kemudian, seharian ini saya menghabiskan masa siapkan study case saya
OH EM GEE
memang meletihkan dan memenatkan
ini juga salah satu faktor kenapa saya terasa nak mengamuk semalam
disebabkan kondisi serabut ini
maka, inilah yang terjadi

buku-buku ni la saya menimba ilmu.rajin bukan saya? sudahlah kau aiza. nampak cantik je bertimbun.bacanya berapa helailah sangat


serabut betul kau ye aiza. see, family always first. study pun nampak muka family. demi mereka

kauorang nak tahu something?
encik meow-meow bukan sahaja dah pandai menonton movie di laptop
malah, dah pandai bergimrama
hasil didikan adilah a.k.a mama
lihatlah aksinya.hebat bukan?


kaki i boleh naik atas tau macam gimnas-gimnas tau.
jangan main-main

oh ye, sebelum saya berangkat ke katil untuk tidur
memandangkan jam sudah menunjukkan pukul 12.00 tengah malam waktu Malaysia
saya ingin mengucapkan selamat hari lahir kepada teman
jauh tetapi dekat di skype
"penguin, i am sorry for what i've done"
happy birthday
friends forever.hopefully.
=(


Wednesday, February 17, 2010

pisau.cukur.tu.best.ke?

salam ukhuwah,


entri kali ini bukan entri jualan murah
atau promosi barang direct selling
saya tidaklah penjual pisau cukur
saya adalah pelajar perubatan tahun kedua
Universitas Sumatera Utara twinning ACMS Penang
so, sila habiskan baca entri barulah menyimpulkan



saya baru sahaja tamat menonton "Pisau Cukur"
kauorang nak gelakkan saya sebab outdated gelaklah
sikit pun hepatic ini tak necrosis akibat gelakan kauorang
tak hairan bagi saya kalau saya outdated
almaklum, perantauan
lebih precise sebagai "over the sea" kan
sangatlah tak update banyak menda
bagai katak di bawah tempurung kelapa

cerita ini sesuailah untuk bersantai-santai
bermalas-malasan.berbaring-baringan sambil bermanja-manja dengan encik meow-meow
oops. tercerita pula detik bersama dengan encik meow-meow
encik meow-meow pun reti tengok movie kau tahu
saya la yang didik dia
sayakan dah janji nak didik dan membela dia sekuat dan sehebat mungkin tak payah makan biskut tiger
mengarut.fullstop.back to topik

cerita ini best. memang menyeronokkan
sesuai ditonton oleh semua masyarakat
saya memang suka cerita-cerita gedik-gedik ni
macam kelakar tengok ada eh makhluk tuhan perangai gedik-gedik begitu
sungguh high self-esteem
tetapi, please-lah. janganlah wat kesimpulan pasal saya
saya tidaklah gedik.please-lah nyah.im not that type of lady
AHAHAHA

seperti biasa saya tidak pandai memberikan briefing pendek suatu movie
maka, pergilah menonton. pergilah mendownload
pengajaran dari cerita ini adalah

*janganlah menggedik. menyampah sangatlah
*beli pisau cukur untuk kegunaan sendiri tidak mengapa tetapi jangan nak jadi pisau cukur.tiada makna
*elakkan poligami untuk kesejahteraan bersama
*tapayahla kejar atok-atok tu untuk kekayaan. cari encik husband bukan untuk kekayaannya tetapi carilah encik husband untuk mencari kekayaan bersama
*jangan suka makan jeruk mangga. boleh kena racun.okey ni mengarut.

"kalau you tak boleh nampak bodoh depan orang yang you sayang, depan siapa lagi?"
so, kalau orang tak suka tengok saya gemuk depan biji mata diorang,
i know someday, someone will understand and accept me as i am

Tuesday, February 16, 2010

raining.of.$$$

salam ukhuwah,


kalaulah duit boleh jatuh dari langit berjuta-juta rupiah
berdollar-dollar usd lagi lah bagus
mesti semua masalah selesai, bukan?

"makan pun kenyang"
makan dalam istilah ayat diatas tu ada maksud tersirat tu
sendiri faham-faham sendirilah
LALAALALALALA

tetapi.
memang impossible-lah duit jatuh dari langit bukan?
mana datangnya habuk kalau tiada yang menghabukkan
apa saya cuba sampaikan ni?
AHAHAHA

kesimpulannya kawan-kawan
not all problem can be settle by lending money
money is not everything BUT everything need money here!
so, carilah rezeki itu dengan cara yang halal bukan cara shortcut

Allah menjanjikan rahmat dari-Nya kalau kita mengikut aliran yang betul. Allah lakhnat barangsiapa menggunakan jalan yang salah dalam mencari rezeki

point dari entry ni sebenarnya
"mak, aiza nak duit sikit boleh?"
LALALALA

Monday, February 15, 2010

IM.UGLY

salam ukhuwah,

okey
untuk kepuas-hatian kesemua pihak
ye saya mengaku
saya gemuk.saya huduh. saya bongok. saya tak hot.saya hina
gambar semua yang ada dalam blog ni semua tipu
saya ni hodoh gila. gemuk dan jijik
kau terbaik aku tak

pictures gives thousand lies. beauty is heaven kan?
kalau tak cantik tak boleh kawan kan?
puas hati kau kan

kau je terbaik.kau jela yang on top of the world. dah confirm on top of syurga kan
yang gemuk.huduh semua tu sampah kan?
F I N E

to whom i suppose to give these shit message
"thanks for the compliment"
you did mess and screw up my night!
izinkan saya mencarut satu perkataan
BABI LA KAU

dah.saya tak mencarut dah

"Ya Allah, sesungguhNya, aku redha dengan apa yang ada padaku. rahmati dan kuatkan diriku menempuh apa yang berlaku padaku dan apa yang menimpa dan dianiaya keatasku"

Sunday, February 14, 2010

kawan.baru.saya.HARIMAU

salam ukhuwah,

before this, saya pernah mengutarakan idea nak bela haiwan peliharaan kan?
ada tak eh? salah eh?
i choose to pet a fish
saya ulang. a fish. a tiny fish
tetapi, setelah mendapat nasihat dari rakan-rakan sebaya
memandangkan diri ini tak begitu nature-lover
maka, saya bantutkan cita-cita impian saya untuk membela ikan
ditambah lagi, bos tak bagi
okeyla. untuk menjaga keamanan ikan-ikan kat dunia ni
saya tidak membela ikan

tetapi, sekarang saya dah ada binatang peliharaan
super duper yami yami big big one
saya tak pernah terfikir nak bela binatang ni
he's hot. he's awesome. he's gorgeous
semacam dapat pakwe baru yang hot je saya ni kan
bukanlah kawan-kawan
now, i introduce my new pet
"encik meow-meow"

again.again
he's hot.he's awesome.he's goegeous
he's so wild. he's fierce.he's a tiger
encik meow meow my hero
dia sangat besar sebesar-besar saya
bila tidur bersama. macam sharing katil sebab dia dah ambil half space of my lovely katil
he's a friend next to me while im study-ing
sleep-ing, manja-ing, ngada-ngada-ing and photo-freak-ing
he's a nice nice nice super duper friend of mine
jangan jeles. sumpah ni haiwan terbaik pernah saya bela
terima kasih kepada penaja harimau seekor ni
**senyum lebar suka-suka muka blushing**

saya janji saya akan memelihara dan membela
dengan penuh kasih sayang
chewah. macam memelihara seorang bayi
akan saya feed harimau ini dengan nutrisi secukupnya
agar kuat dan sihat tapayah makan biskut tiger!
HAHAAHAHA

you know what the best part in life?
sisterhood photo-freaking
sangat best bila geng ketat kita sama-sama mempunya kesukaan yang sama
gila kamera
lebih precise, we heart camerawhore!


seronok bukan?
colours of my life are my friends
after my family
sisterhood.friendship forever babes!


hani.malin.dila.zda.anum
i love you all babes!
touching tak kauorang?
pergi study lah. ber'gambo' je tak habis-habis

Friday, February 12, 2010

my.name.is.KHAN

salam ukhuwah,

"my name is aiza khan. im not a terrorist"

cerita hindustan terbaik yang pernah saya tonton!
saya kasi 5 bintang-bintang berkedipan untuk movie ini!
first time tengok movie hindustan dalam wayang
HAHAHAHAHA

jalan cerita yang menarik
ada isi yang bagus yang cuba dipertengahkan
gandingan pelakon hero dan heroin yang memang disukai
segala bentuk emosi dipertontonkan
cerita yang sangat touching. saya sempat mengalirkan air mata beberapa kali
ada adegan saya nangis-nangis, senyum sorang-sorang, gelak puas-puas
memang best lah cerita ni
tidak rugi untuk anda semua menonton 3 jam berpanas buttock di dalam wayang

saya tak reti nak explain sinopsis cerita ni
sebab once saya dah start cerita, nanti kauorang jadi tapayah tengok cerita ni
sebab saya tak reti mana nak start and mana nak ending
tup.tup.rupanya saya dah cerita the whole movie
kesimpulannya, pergilah menonton di pawagam berdekatan
tiga bulan saya menantikan cerita ini
saya ingat, impossible-lah indonesia menayangkan cerita hindustan di pawagam
berkat kesabaran, ada juga
terima kasih kepada yang bertanggungjawab 'terbawa' saya ke wayang untuk menjenguk cerita apa yang best
sekali tengok ada cerita ni
saya terus beli tiket on the spot
nah, silalah lihat thriller cerita ini manalah tahu terdetik nak tengok



muka excited cuba mempromosikan movie "My Name Is Khan" kepada semua orang.
AHAHAHAHA

p/s : tiap-tiap minggu tengok wayang.bila nak study-ing ni?

Friday, February 05, 2010

saya.cuba.cinta.DERMATOLOGY

salam ukhuwah,

saya mempunyai satu masalah besar
lagi besar dari masalah kauorang yang gaduh-gaduh sayang
rempah ratus hidup orang bercinta tu
saya tatahu bagaimana solusinya
bila kita tidak cintakan seseorang susahkan nak pupuk cinta tu?
rasa cam nak hiris-hiris orang tu sebab kita tak cinta dia
okey, ini merepek

saya tidak cintakan Dermatology
ini masalah besar
saya tatahu kenapa saya tidak dapat meluahkan rasa cinta saya pada Dermatology
puas sudah saya cuba melabuhkan cinta padanya
namun, tetap sukar
cintaku tidak pada Dermatology
oh, macam mana ni?
saya tahu,ini pastinya bermasalah bagi saya
bermasalah bagi exam saya kelak nanti
OH EM GEE

macam mana lah saya nak cintakan Dermatology?
kau lihat ini





sambil study pun rasa loya-loya morning sickness sebab tak tahan tengok gambar-gambar
yang tatahulah nak describe macam mana
semua makanan yang dah dimakan dah terkumpul kat anak tekak tunggu nak dikeluarkan
orang cakap kat saya, tak baik tahu buat macam tu
ada orang cakap, cuba kalau kita yang kena macam tu
yer saya tahu
tapi, saya tak cintakan Dermatology
macam mana ni?

saya yakin, dermatology bukanlah bidang saya
selamat datang ke orthopedics start minggu depan
ini mungkin lebih sedap mata memandang dari melihat kulit orang
macam mana nak study Dermatology ni?

iklan sebentar
" siapa ada tahi lalat di telapak kaki, sure kauorang suka jalan-jalan seperti saya.Percayalah"
sehari 40 kali sebut
"I love Dermatology"
moga saya cintakan Dermatology
InsyaAllah

Thursday, February 04, 2010

ilmu.PENUNU.BUSEN.hidup

salam ukhuwah,

ilmu.penunu.bunsen.hidup

saban hari,
nowadays,
seringkali kota Medan dilanda gejala pathologic "Mati Lampu"
omputih kata, "Blackout"
orang-orang kita kata, "Api Tak Ada"
menggerutu kepala ni memikirkan kenapalah asyik blackout, mati lampu, api tak ada
bukan itu sahaja,
air pula turut mem-busy-body untuk tak ada juga
air mineral untuk diminum pun time-time macam nilah habis
internet, bila tiada elektrik, mulalah slow
hidup saya memang penuh cabaran kan?

eh, sabar-sabar.jangan kutuk saya
saya bukan nak membebel, nak marah-marah nak merungut
saya nak mengadu je
nak beritahu je kondisi saya disini
jangan khuatir, saya selamat "membesar" di kota medan
walaupun dalam keadaan serba tak ada ni

balik semula ke cerita "Mati Lampu" orang Medan kata
saya rasa, orang Medan ni dah imun dah dengan gejala seperti ini
orang-orang Malaysia di Medan pun dah imun mungkin
saya juga
setakat makan malam candle-light dinner di warung tu, apalah sangatkan?
study dalam gelap. memang mencabar
mencabar?
ye, kerana ditambah lagi panas sebab penghawa dingin pun tiada elektrik untuk di-ON-kan
maka, seringkali saya membuat keputusan tiba-tiba
"tidur lagi baik"
dan akhirnya, saya tatahu apa saya dah study
see, memang kau banyak alasan kan Aiza?
AHAHAHAHAH

dah.dah.dah.diam.
saya bukan nak membebel ke merungut ke apa
sekali lagi saya tegaskan
ilmu.pelita.hidup
so, menuntutlah ilmu selagi perlu
CHEWAH.ayat bombastik lobak-lobak
tapi, kenapa kau tidur, Aiza?

*saya study dalam iman. tidur is my best part while studying*
sudah. kesimpulannya
ilmu itu pelita hidup
salah
ilmu itu penunu bunsen hidup

kekurangan bukan alasan untuk tidak bekerja untuk berjaya
chewah.
bye. mahu makan.selamat jalan

Tuesday, February 02, 2010

orkid.orkid.CINTA

salam ukhuwah,

" sayangilah diri ini, belailah jiwa nan sepi,
kelayuan..dedaunan berguguran
dahan nan kerapuhan
bunga-bunga cinta...."

jelek kali tajuk entry kau kali ini ye, Aiza?
AHAHHAHA
maksud saya begini,
sangat menjengkelkan betul lah tajuk entry kau tu ye, Aiza?
apa cinta-cinta ni?
its all fake.fake.fake.
i don't speak love language
okey, kau lihat perubahan si budak ni sekarang. bongkak betul ayat dia sekarang kan
setelah berminggu tak update blog
sila abaikan

taklah kawan-kawan
entry kali ini bukanlah nak ajar, nak ajak, nak belagak pasal cinta-cinta ni
baik kau pergi tonton cerita hindustan lagi bagus
macam ada budak medicine tu kan, alah yang blog dia aiza89[dot]blogspot[dot]com tu
yang sekarang entah tertusuk angin apa tah
melayan hindustan je kerjanya di saat rakan-rakan yang lain gila korea dan jepun
***eh, eh, siapa budak tu ye?***
so, saya ulangi ya kawan-kawan
bukan tema cinta. aku tak perlu cintaaaaaaa macam liyana jasmay comel tu cakap
tipu sangat kata tak perlu cinta
merepek sangat

orkid-orkid cinta
maaf misha omar kalau lagu saya lebih sedap dari lagu kamu
eh eh, budak medicine ni ada hati jadi penyanyi
saya baru perasan rumah saya di Batu Pahat tu
memang pelbagai orkidnya
memandangkan abah dan mak memang suka sangat membela
sampai kasih sayang pun dibelah bahagi
mak abah sayang orkid lagi dari saya
okey, tu cerita tipu. saja nak mengadu.
AHAHAHA

sebenarnya kan
saya HOMESICK
HAHAHAHHAHAA
almaklum, baru pulang dari Malaysia kan
cultural shock lagi tatahu kali keberapa
sudah, saya mahu mandi
selamat jalan rakan-rakan!

Monday, February 01, 2010

jerat per-CHENTA-an

salam ukhuwah,

haaaaa. apa yang terjeratnya?
jerat per-CHENTA-an?
sengaja tau saya me-manipulate-kan perkataan "chenta" kepada perkataan bahasa pasar tu
kauorang mesti laju-laju update baca blog saya kan
apadia lah yang terjerat-jerat lagi ni, Aiza?
AAHAHHAHA
saya tak terjerat percintaan pun?
saja ja letak tittle entry boombastik si lobak-lobak biar kauorang terus baca.
ada pula yang membaca terus laju-laju eh?
okey,pendek kata,
tajuk diatas tiada kena mengena dengan entri kali ini
sila abaikan tajuk menjengkelkan tu

setelah seminggu berdiam diri berkabung
kononnyalah
padahal, sememangnya jari jemari ini sungguh "atrophy" sekali hendak meng-update blog
maka, saya menjadikan alasan berkabung biar blog ni diam seketika
sambil-sambil menghormati kemangkataan Sultan Johor
Al-Fatihah
Saya Kan Anak Jati Johor ? Saya Bangga!

bermula sudah semester baru, semester IV
pejam celik.pejam celik.dah pun semester ke IV
bermakna, ini semester terakhir saya di tahun kedua
semester ke V akan menyusul, masuk tahun ketiga
wah. berpangkat-pangkat senior sudah
seronoknya cepat habis belajar
boleh kahwen
okey abaikan lagi ayat diatas

block dermatomuscularskeletal
panjang betulkan nama block kali ni?
YE, dan ia merangkumi dua subjek besar-besar
dermatology, dan orthopedics secara general
sekarang baru masuk modul pertama, dermatology
seriously, honestly, i can't stand with dermatology
nak makan meggie sambil baca buku dermatology pun tak selera
okey, tu tipu sangat. mana da saya makan meggie bermula semester ni
Inflasi Sifar Meggie (ISM)

sejak balik dari Malaysia
saya agak sedih. mengecewakan
sebab BADAN SAYA NAIK MENDADAK
terasa macam gajah, panda, sewaktu dengannya
maka, saya terpaksalah melakukan action drastik untuk mengatasinya
SAYA TAK BOLEH LAH BERDIRI DENGAN KEGEMUKAN Ni
dalam erti bahasa inggeri,
I CANT STAND TO THIS FAT-NESS OF ME!
OH EM GEE

dah,
nanti-nati bergebang lagi
malas nak merepek panjang-panjang
saya sudah hapdet!
kesimpulannya,
tak ada pun jerat percintaanya kan?
***merepek***
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...