Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO January 2010 | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Saturday, January 23, 2010

Al-Fatihah

salam ukhuwah,

Al-Fatihah
atas kemangkatan
DYMM Sultan Johor
Sultan Iskandar ibn Almarhum Sultan Ismail

Takziah kepada
seluruh kerabat diraja Johor
warga Johor sekalian

***blog berkabung**

**saya anak jati johor juga turut berdukacita**
Al-Fatihah

"Daripada Dia kita datang, kepada Dia jugalah kita dikembalikan"

Wednesday, January 20, 2010

terpanggil.untukNya

salam ukhuwah,
" Dialah yang menjadikan Bumi untuk kamu yang mudah dijelajahi, maka jelajahilah di segala penjurunya dan makanlah sebahagian dari rezekiNya. Dan hanya kepadaNyalah kamu dibangkitkan "
Surah Al-Mulk : 15

next destination
InsyaAllah


sayangnya, saya tiada duitlah nak pergi
teringin sangat nak pergi. terpanggil untuk pergi
tapi, tak ada duit
omputih kata, "no money no talk-lah"
so, diamkan diri saja
**termenung**



Tuesday, January 19, 2010

kenapa.harus.bercinta?

salam ukhuwah,

kenapa harus bercinta
kenapa harus ku percaya ?

**termenung**

enough is enough. no more. i said no more
im not deserve to have another one

kenapa harus diperbodohkan kasih?


seriously, no more L O V E
hanya Allah sahaja yang dapat menentukan jodoh, pertemuan, perpisahan, ajal dan maut
tidak perlu mencari, bakal datang sendiri


"Ya Allah, semoga dia dari golongan orang-orang yang beriman dan dapat membantu aku menjadi lebih baik dari sekarang..Ammin"


kesimpulannya,

bercintalah selepas berkahwin
halal.afdhal. menguntungkan. tidak lagi kecewa percuma
kauorang yang couple schoolhood tu.
baik kau belajar rajin-rajin SPM terbaik pergi fly jauh-jauh lagi bagus
boleh pergi jalan-jalan sana sini sambil study
dari duk melanguk bercinta bagai nak rak
nanti clash jugak
dengarlah cakap kakak kau ni ha
terima kasih

Friday, January 15, 2010

* S E D I H *

salam ukhuwah

the condition of emotion of my mood now is S E D I H
apa berbelit ayat kau ni aiza

* S A Y A . S E D I H *

macam gerhana matahari hari ini
sama macam yati juga

orang yang buat saya sedih tu mesti tak baca blog saya
so boleh lah saya tunjuk kononnya 'merajuk' dalam blog saya
manalah ada masa baca blog saya yang macam sampah ni
main game lagi bagus

dahlah
gerhana saya sendiri
again

* S A Y A . S E D I H *

Wednesday, January 13, 2010

what.happen?

salam ukhuwah,

1..2
buckle my shoes

3..4
shut the door

5..6
pick up sticks

7..8
lay them straight

9..10
a big fat hen!


best kan jadi budak-budak
no worries.main.main.main
we can laugh.we can cry. we can be ourself without a shame
tak payah nak fikir problem sampai sakit otak
best bukan?

but, that's life
baby- toddler-kids-teenager-adult-old
we never had a chance to be a kid forever and ever
but, we can smile and laugh everyday isn't it?
"just enjoy the show"
lenka- the show


actually, what happened to malaysia nowadays really make myself sick
mana perginya konsep 1 malaysia tu
tamahulah asik keluar kat paper, berita tv pasal gaduh-gaduh
kalau tengok berita cerita fun-fun kan sangat bagus
fun is everything right?
gembira wat kita ceria, sihat, aman, bahagia
siapa tanak macam tu?
angkat tangan.penggal kepala sekarang!


Tuesday, January 12, 2010

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis

salam ukhuwah,

i bet this is the longest tittle of my entry i ever had
i bet this is the longest word i ever spelled
i bet this the longest word i ever pronounced

"pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis"

sebut kau jangan tak sebut
sebut sampai betul-betul sedap macam Dr.House sebut
diharap, dengan menyebut perkataan ini
tidaklah berlaku twist tounge atau lidah terbelit ke
kalau itu yang terjadi, cepat-cepatlah ke rumah sakit berdekatan
dont seek for me. i dont pay treatment for you. not my fault

macam mana nak sebut?
again. sebut satu satu okeh

"pneumono-ultra-microscopic-silico-volcano-conio-sis"

hah.boleh kauorang sebut?
its a great thing if you can pronounce it clearly
memang kauorang hebatlah.boleh jadi doktor sekarang
HAHAHAHAHAHAHHAAHA

sangat ilmiahlah entry saya kali ini
bukan ilmiah. sangat-so-medical-sound-lah
mesti kauorang kata saya skema kan?
eh.taklah.saya bukan nak tunjuk hebat sebagai seorang pelajar medicine kat sini
saya juga bukanlah nak tunjuk lagak saya nanti jadi doktor
tidaklah. saya ni humbe-down-to-earth-punya-oranglah
*** HEE.this is the part where a girl angkat bakut sendiri***

i just want to share the longest word you might seen in English Oxford Dictionary
kauorang yang budak medicine tu tapayalah nak berlagak buka Dorland's Medical Dictionary
English Oxford pun adalah perkataan ni tau
and it is the longest word you can found in it
BEST BUKAN?

so, apakah itu

"pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis"

pneumo - lung
ultra - extreme
microscopic - small
silico - silicon
volcano - mineral particles that make up a volcano
coni - Greek word, konis means dust
-osis - affected with

maka, dengan itu perkataan panjang itu bermaksud

"a disease of the lung that resulting from the inhalation of a very fine silicate or quartz dust"
pendek kata, sakit paru-parulah kawan-kawan

so, before i end my entry for now
ever heard of

"pseudopseudohypoparathyroidism"

HAHAHAHAHAHAHAHHAA
medicine sangat fun kan kalau kena hafal perkataan panjang-panjang macam tu
who said medicine is unenjoyable?
HAHAHAHA
I love medicine

p/s : bila House nak keluar episod ni? mesti best.sebab house suka twist tounge ni.HAHAHA. Nak recommend kat Hollywood-lah macam ni.eceh, semacam Hollywood sebelah rumah je cakap begini.dusty spoken betul.

Monday, January 11, 2010

baru.20.tahun

salam ukhuwah,

"entah-entah laki kau pilot tak, Aiza? Merayaulah kau sana sini" kata abah
"Haah baguslah.Laki pilot merayau, bini doktor duduk hospital. rumah tak terjaga. mak jagalah rumah buat macam rumah sendiri" si cantik menjawab.

apa ni.apa ni.apa ni.
SAYA BARU 20 TAHUN 5 BULAN DAN BEBERAPA HARI
lepak-lepaklah dulu.apa kahwin-kahwin ni
belum ada lagi perkataan "kahwin" dalam task manager saya okey

baru 20 tahun 5 bulan dan beberapa hari
orang brit-ish kata, i am only twen-teen years old
im still young. a teenager. sweet sour 20 ma.
(ada imbuhan ma kat belakang. so not british. singaporean slang sudah)

hiasan semata-mata

dalam kepala saya ni
bertubi-tubi kerja-kerja hal ehwal semasa yang harus di-settle-kan
pertama, saya baru pelajar tahun kedua perubatan
dan akan memasuki semester IV
selagi tak dapat four flat, jangan bermimpi kau nak kahwin

kedua, saya nak travel sana sini
saya tak terfikir nak kahwin sebab kalau dah berlaki
nak kesana kemari kena gari
tidak ada permission, jangan mimpi nak bergerak kaki tu
okey, ada orang cakap
travel dengan incek husband kan best?
haah bestlah sangat. dahlah kahwin muda. tanggungan MARA
pastu nak bawa aku kehulur kehilir
kering kontang laki aku. dah. jangan fikir kahwin sekarang
saya nak travelling okey. saya nak make fun
bulan 6 round indonesia. Insyaallah
bulan 7 borneo tour. CONFIRM
bulan 12. winter in korea.
InsyaAllah
kauorang doa-doalah saya ni bijak menabung
jangan taksub bershopping
tidak mengapa.balik medan. atm kad kita suruh icek jacob jaga.
senang bukan?
tambahan lagi, duit-duit saya memang untuk kepentingan saya berjalan
bershopping, makan-makan dan berlagha
bukan untuk berkahwin
tiada simpanan untuk kahwin-kahwin

ketiga, saya cinta sayang kasih peluk kuat-kuat kawan-kawan saya
kang kalau dah ber-encik-husband nanti
mana ada masa nak berkawan
tak boleh dah nak berbahagi kasih
nanti laki kauorang BAGI kau penumbuk
kau juga tumbang.saya tak masuk campur
so, sayangilah kawan-kawan anda
selagi anda masih 20 tahun ini
AHAHAHA

dah. tanak cakap lagi pasal kahwin-kahwin
nanti kalau sudah tiba masanya
tidak bergelar teen dan bergelar cik puan
nanti saya tempekkan kad jemputan di blog ini
kalaulah blog tua yang mentua ni wujud lagi
sudah.saya mahu tidur.
selamat selamat selamat semua.

Friday, January 08, 2010

nothing.much.to.say

salam ukhuwah,

sekali-sekali ber-camerawhore
apa salahnya kan
yelah, nak jadi model
tinggi tak cukup.muka tak siap.
pendek kata, pakej tak lengkap

kehadapan sahabat bernama luqman hakim
"saya tahulah saya tak cantik"
pictures are big big liar kan?


sekali lagi diulang,
saya tahulah saya tak cantik
gambar-gambar zaman sekarang ni semua pentipulah
i dislike this
cemana nak cantik ni.
tekanan perasaan betul lah!
LALALALALALA


walaupun kita tak cantik
tak apalah.janji kita tak melampau extraordinary
kalau dah tahu tak cantik
buat-buat biasa sudahlah
janganlah kau semacam pumpkin "comelnya"
nak pakai baju semacam kau kurus ala-ala lisa kudrow
memanglah tak best kan?
biar simple.biar tak bergaya. lepak-lepak sudah
kan kan kan?
***eceh.sebenarnya nak sedapkan hati je***

diulangi lagi
SAYA TAHULAH SAYA TAK CANTIKKKKKKKKKKK!!!


Thursday, January 07, 2010

ultraman.vs.transformers

salam ukhuwah,

hari ni dalam kondisi separa taktahunakkatasehatatautak
kaki saya memanglah sakit sebab tiga hari suntuk berjalan
hari pertama mencuci mata di lowyat
hari kedua ber-ices-skating di sunway
hari ketiga menderma duit di sogo dan jalan TAR
manalah tak kedua-dua kaki ni bagai nak putus

dua hari lepas, semasa naik tangga di rumah
saya mengelak kononnya nak cover kepala dari comforter yang tersidai di tangga atas
sekali kepala terhentak di dinding tepi tangga daa
memang best kan? okey.ini sakit kedua.sakit kepala.gegaran

selamat hari lahir gigi bongsu saya.
unfortunately, baru tumbuh satu sahaja di bahagian lateroinferior kanan.
(belah bawah kananlah kawan-kawan)
unfortunately-nya yang kedua, gigi saya sakit semua-semuanya
macam loose. semacam gigi semua longgar.rapuh.
macam nenek dah tak ada gigi
nak makan sakit. nak kunyah sakit.nak buka mulut sakit
sebab gigi tumbuh nilah.saya hilang mood terus nak shopping. terbaiklah

maka, hari ini cuti jalan-jalan.
saya duduk rumah.saya main dengan anak-anak sedara saya
ultraman vs. transformers
sekali-sekala jadi budak-budak.seronokkan?
almaklumlah, kecil-kecil dulu manalah ada figure-figure ni
dulu-dulu main paper doll yang sekeping 30 sen je
tu pun beli senyap-senyap takut abah marah
KAH KAH KAH KAH

kauorang lihat.bila kanak-kanak berusia 21 tahun
bermain dengan anak-anak 3 dan 1 setengah tahun
nilah ragam dia.

ultraman v.s transformers. saya skuad transformers. diketuai oleh dua ekor dinasour.yang satu tu dah patah kaki. serangan hendap oleh ultraman kecil tu.

kau lihat kreatif kan saya? saya pandai lukis ultraman. tapi sikit chubby la ultraman saya lukis tu. semacam pelukis dia juga.AHAHA

dudin cakap ultraman-ultraman ni sedang tidur before berperang dengan geng transformers.

transformers kaki tempang. nila ketua skuad saya.tempang pun tempanglah.janji kuat.

kita mulakan serangan! yakkkkkkkkk dushhhhhh!

seronok bukan?
manalah saya dapat main semua ni kat Medan
nak main pun segan. nanti roomate jeling-jeling
budak ni autisme ke apa?
permisi dahulu okey

19 hari lagi nak balik.tarik nafas.lepas
oh tidak.hate it.

Saturday, January 02, 2010

langkah.kedua

salam ukhuwah

saya tidak mahu meringkaskan aktiviti hari saya hari ini
sebab saya tahu, kalau saya ringkaskan pun
paling ringkas saya boleh tulis adalah
"boring"

saya nak me-recommend-lah satu movie ni
macam tak biasa, saya kan cinema-movie-ing freak
tetapi tidaklah laptop-movie-ing freak
sebab nanti akhirnya, saya end up dengan tidur tanpa sedar
macam bedtime story kan tengok movie terus tidur tak sedar?
tapi saya adalah pengumpul movie
hard disk saya penuh degan movie. tapi tak banyak saya tengok sampai THE END


marilah kawan-kawan
tengok alvin and the chipmunk 2
siapa dah tengok alvin and the chipmunk 1 teruskan dengan yang no 2
siapa yang belum tengok yang no 1
nak terus lompat tengok no 2 pun boleh. tiada syarat-syarat dikemukan
saya jamin cerita ini anda tidak akan kering gusi. memang hyepersalivation sebab ketawa berdekah
memang fun-lah tengok kartun kat wayang. i like

siapa cakap sekecil-kecil chipmunks tak boleh main ragbi? haa.tercabar tak?

takdela macam ada orang tu.tidur dalam wayang bila saya ajak tengok kartun
memang tak fun-lah. tapi saya akan tidur kalau tengok cerita macam avatar tu
memanglah tidak suka jalan cerita penuh fantasy tambah idea nak mimpi apa waktu malam-malam
merepek sangat

chipmunks pun pakai iphone. saya ni hanya mampu pakai w705 je. memang up-to-date-lah

the ladies of the chipmunks. suka yang pakai baju hijau tu. renek. gumuk.dan comel. tak ke macam saya?


akhir kata,
"even the chipmunks know how to fell in love.you, aiza?"
no. i dont. ive heart no more.im heart-less
PYU.PYU.PYU
**love this sound.nanti kau dengarlah bunyi tu dalam movie ni**

Friday, January 01, 2010

im.gulty

salam ukhuwah,

dear friend,
jauh di mata always dekat di hati
my mind can't stop thinking why and why
why did you keep distance from me
why did you keep saying "i feel like disturbing you"
which actually i was the one who started the friendship back with you
do you really feel like that or
in other part, do you feel im disturbing you, friend?

dear friend,
1st january 2010
almost 5 months 25 days
we known each other back
after separated by different road different part of life we never know each other for about 8 years
since our first face-to-face not heart-to-heart or talk-to-talk to each other time
when we were such a naive-young-little-11-year-old-boy and girl
do you still counting it, like we used to do it before?
i hope so.i guess

dear friend,
if really 'these' are my fault. i admit it
if that your fault. i never pointing you for making 'that' mistakes
hope and always be hope, the friendship-itu-sampai-mati
and i always pray for your success in whatever you do
you such as genius-brainhead guy
i know you can do even the best of the best
we are heading in different road
you play around with engineering
i play roughly with medical field
but still, we are heading to future like other friends too
take a good care. take pills and medicines.
you're not going to die by taking medicines. its a method to cure. unless you overdose it
dont afraid of blood.its only red in colour
all the best.and have a cool-winter-season now
im sorry for interrupting your life. good luck.

sincerely from,
a friend.to.a.friend

p/s : mengarut sangat entry kali ini.but penuh bermakna. mana tahu dia baca blog saya diam-diam? hmm.im not a good friend :(

langkah.pertama

salam ukhuwah,

welcome aboard
to all passengers with flight number 010110
please be seated.fasten your seatbelt.and look forward
our cabin crews will accompany the passengers along the way to our destination
our destination will take about 365 days.and about 8760 hours to go
please ensure that all the passengers has ready to fly off and enjoy yourself

selamat datang
kepada semua penumpang dengan nombor penerbangan 010110
sila ketatkan tali pinggang keselamatan, duduk tegak dan menghadap kehadapan
krew kabin kami akan menemani semua penumpang sepanjang perjalanan ke destinasi kita tujui
destinasi kita akan menggambil masa 365 hari iaitu 8760 jam
diharap para penumpang telah bersedia untuk berlepas dan selamat berhibur

welcome to year-of-2010!
bye-bye-bye to super-duper-sugar-salt 2009!

1 january 2010
titik baru untuk melangkah kehadap dengan lebih maju
meninggalkan semua sejarah 2009.untuk memandang ke 2010 mencari pengalaman baru
apa matlamat kamu pada tahun baru ini, aiza?

matlamat?
matlamat saya untuk tahun ini adalah untuk tidak bermatlamat
cuma, saya berharap dengan tidak bermatlamat itu
saya akan cuba menjadi berjaya tanpa disedari dengan usaha yang sepenuhnya sedar
insyaAllah

saya takut menghadapi tahun baru
tak seperti orang lain
sebab saya merasakan tahun baru maka makin dekat dengan kematian
lumrah hidup
yang muda akan semakin tua
yang hidup pasti akan mati
yang belum kahwin akan kahwin (ehh..?)
yang dah kahwin akan bercerai pulak
SALAH! ni jehe cakap! AAHAHAHAHA
malas nak bergebang panjang
tarik nafas.hembus nafas.tarik

bak kata luqman hakim, "kini tiba masanya untuk berkelakuan seperti umur 21 tahun"
ye betul
ive got to be more serious than before
tapi muka saya kalau serius
sumpah macam kau nak tumbuk laju-laju kat muka saya
macam muka bangunan tak siap pun iye juga
dahi berkerut macam nak tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut
muka tiada perasaan. tapi penuh emosi
eh.perasaan dengan emosi lain eh?
see, dia dah start merepek
macam mana kau minah nak jadi superb serius ni?
dicuba perjelaskan

sudahlah.
malam new year nak tidur lambat-lambat buat apa
tiada feel-lah
mari tidur.selamat malam semua!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...