Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO December 2009 | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Thursday, December 31, 2009

end.of.year.2009

salam ukhuwah,

hari ini
31 disember 2009

esok
1 januari 2010

azam lalu macam tak tercapai je
azam tahun baru ada ke?

ketuk kepala tanyalah kenapa?
tiada mood-lah berblog
nak berhenti blogging atau tak?


Sunday, December 27, 2009

giving up

salam ukhuwah,

day by day
im getting worsen.makin bertambah parah
saya menjadi semakin pelik, menghairankan, mengecewakan
i just don't know why
anything i've done seems not satisfying
i mean, tidak mencapai kepuasan diri
ditambah lagi, saya merasakan tidak tahu apakah yang saya buat

the thing is,
sebolehnya i don't want to be here, in Malaysia
taklah bermaksud "murtad" negara sendiri
NO NO NO
i just want to walk away from all the past i've been through here
tiap kali melangkah di tempat-tempat yang ada "past" itu
hati sebak. rasa geram, marah, menangis
rasa nak menjerit sekuat-kuatnya
nak beritahu semua orang saya busan dengan hidup nilah

help me. help me to recover myself
seriously im hurt. done by someone so heartless
terima kasih kerana meng-MDD-kan saya
major depressive disorder

this is the most hate-st semester break i've ever had!
izinkan saya mencarut satu perkataan
BAB*lah
okey.dah.satu perkataan je.
selamat jalan.




Friday, December 25, 2009

pukul.tiga.pagi

salam ukhuwah,

25th December 2009. 3.02 a.m
2.02 a.m Indonesia time
8.02 p.m europe time
time mana lagi kau nak include dalam ni?
okey.dah tak ada timing lain nak tulis kat sini.
buat panjang paragraph dengan sampah je tulis.
percubaan melukis 1

percubaan melukis 2

mata kebil-kebil tak boleh tidur.
mulut asyik menguap tak henti-henti
macam cikgu sekolah rendah cakap, macam buaya.
tak tahulah sampai sekarang apa significant-nya menguap tu serupa macam buaya
kenapa tidak tidur lagi?
okey. kauorang pun tahu sekarang cuti sekolah
ke-sekolah-an sangatlah panggil cuti sekolah
sekarang kan semester break. maka. apala ertinya cuti bagi saya?
nothing.meaning-less. restness. breatless.
saya telah menghabiskan lebih dari 12 jam hari ini dengan tidur
memanglah waktu-waktu kemuncak macam ni saya tidak tidur
dah bantai milo dua tiga cawan pun bagai tak ada function serotonin dalam cokelat milo tu
saya sengaja tak ambil Decondine yang mengandungi pseudoephedrin + triprolidine tu
sumpah saya katakan ubat lelehan hingusan saya tu
memang terbaik untuk saya "beristeri-rehat" di Medan dari "gangguan mental"
beristeri-rehat? saya tidak beristeri.buat apa nak suruh isteri-rehat
cubalah kau ni aiza, jangan selitkan selingan hina macam tu dalam entry post?
menjengkelkan sangat

percubaan melukis 3

percubaan melukis 4

saya tidak tahu kenapa cuti kali ni lame gile
bukan LAMA.tapi english word, LAME
dalam wordweb, dia tulis lame tu lack of effectiveness
semacam cuti kali ni sangat tak effective
tatahu kenapa.sebenarnya tahu.tapi buat-buat tatahu
esok nak balik batu pahat lah.
saya nak asam pedas
saya sangat panas hati dengan budak itu
dia dah dapat makan asam pedas dulu dari saya
apa ni. orang gurun makan asam pedas dulu
padahal orang johor tak makan-makan lagi
sepanas-panas gurun di sana, panas lagi hati orang johor tak makan asam pedas ni
gurun, kedah sepanas gunung sahara ke?
tidak pernah ke kedah.banned.
AHAHAHAHAH
maaf kedah-rian.tidak berniat apa-apa

internet malam ni semacam siput tatahu dari golongan apa
slow and sangat menjengkelkan
nak monitor kampung pun tercungap-cungap
oh ye, by the way. saya ada kampung
kauorang main ke game travian tu?
game tu taklah sehebat kau main farmville kat wajhu fi kitabun
(facebook-lah kawan-kawan.siapa suruh tak belajar cakap arab)
game ni takde la image yang terbaik boleh gerak-gerak
game travian ni sangatlah dull. kau orang yang pathetic gila suka main game lip lap lip lap
tapayahlah cuba main game ni. baru log in masuk dah berambus terus
tapi saya suka. saya tiba-tiba tersuka
ini nurul farahani bt umar punya pasal
selain dari sorang lagi budak nama dia undefined buat saya main game cikai ni
cikai gila la saya cakap kat kauorang semua.
image dia tetap.tegap.tepat.kukuh.rigid.
tiada lah aksi-aksi dari shockwave tu.tade tade
tapi saya main gak
saya namakan kampung saya
parit besar, bagan
saya bangga jadi orang batu pahat.
parit besar, bagan.kampung abah

dah. saya tidak tahu nak buat apa
blogwalking jelah maknanya ni. selain tinjau-tinjau kampung
actually saya ada bodyguard untuk monitor kampung
tapi apa salahnya sekali sekala ketua kampung turun padang tinjau kampung kan?
barulah terbaik.pemimpin terbaik
dah.merepek.selamat jalan

keseluruhan lukisan entahapehapepunyalah.
lukisan budak tatahubuatapajam3pagi

kejap lagi kalau saya busan juga
tidak tidur-tidur.maka akan adalah entry baru lagi kurang dari 24 jam dari sekarang
selamat malam
oh yea. happy christmas
salah.mana ada happy christmas.
merry christmas. jangan harap santa claus nak turun dari langit jatuh atas bumbung umah korang kasi hadiah tubi-tubi.mitos semua tu
babai

5 hari lagi.tunggu la nasib blog ni
diteruskan atau tidak.
perfect time to go. bai

Thursday, December 24, 2009

30 hari.mencari.kemalasan

salam ukhuwah,

saya kini berada di bumi Malaysia
i can smell the fresh air of the homeland okey.that's perfect
i can see people walking fast with so energetic, up-to-date appearance
i can watch a bla-bla-ty levels of bulding sky high in the air
i can have a real normal life right now for only 1 MONTH
yer.benar. hanya untuk satu bulan
starting from today, 24th December 2009 untill 24th January 2010
for me its enough. and might be not enough actually. but im trying to be grateful to have it.

cuti kali ni a bit weird. i guess. even friends also guessing the same thing
i don't feel to have a time for hanging out
but i did yesterday. with 3 girls window-shopping in mid valley
i didnt buy anything. tiada yang menyengat mata untuk membelinya.
tiba-tiba saya hilang nafsu shopping. sangat weird
sebelum ni, saya boleh jadi histeria bila dengar sale sana sini
especially the Year.End.Sales & Clearance Sale
but now, macam tiada hati langsung. siapa punya pasal ni?
pusing satu mid valley bagai nak rak.tidak membeli apa-apa
i was like rushing from the airport straightly to mid valley
but then i feel nothing. OMG you such a weirdo-lah aiza
tapi tidaklah sampai tidak membeli apa-apa
saya hanya membeli selipar jepun RM15
itu pun sebab kaki dah lenguh sampai kebiruan (cyanosis) and bengkak-bengkak
hebat kan? oh.i hate shopping now. no desire. i dont know

second day in malaysia. 24th december 2009
early in the morning. a message from a friend attacked me
asking if im interested for sunway or genting hanging out today
my answer is "no, saya sangat malas. kaki bengkak"
see? again.its weird. kalau dulu, sayalah yang excited tahap tidak tahu mengajak kawan-kawan saya jalan-jalan
which part of hell is turning you off ha, aiza?

so, i call this new dimension changing of myself as "moron aiza.kau moron"
30 hari mencari kemalasan
maaf kepada kawan-kawan sekiranya saya membatalkan temujanji
saya menolak ke-hanging-out kita bersama
atau sarcastically i become macam-malas-nak layan in yahoo messenger, skype or facebook
saya tidak tahu definisi saya begini
saya tidak ada nafsu shopping
tidak ada nafsu jalan-jalan plus kaki pun sudah bengkak
tidak ada nafsu internetan. shut up.no indonesian words for 1 month
i dont have interest in clicking the mouse and keyboard-ing
i dont have interest in half of the 24 hours by watching movies and tv series
tidak selera makan. maybe that because tak dapat lagi asam pedas
tidak histeria pun bila dapat internet sepantas kilat di rumah berbanding di indonesia
tiba-tiba saya jadi macam serabut di tengah-tengah ramai orang
tiba-tiba saya suka duk diam-diam je kat rumah
okey.saya tidak tahu apa terjadi dengan saya

hoping so my 30 days of holidays is quite enough for me to stay put in my house.basically inside my tiny room
relaxation, enough sleep
full tank of asam pedas fuel. its my secret power of myself
full concentration to lepak-ing dalam rumah
spending enough time with family
my last word,
i still don't know what happend to me
my hours of time running so lame and lazy
terbaiklah aiza!

cuti semester tidak bermakna lagi buat saya

p/s : tiba-tiba speaking broken english dalam blog. itu menghairankan juga.

Sunday, December 13, 2009

OSCE-lah.pula

salam ukhuwah,

final semester III examination DONE!
no more 4Dec-8Dec 2009 Brain Cramp
resultnya bagaimana, Aiza?
Reproductive System (RES) - passed!
Growth & Development System (GDS) - passed!
CRP - passed!
CHOP - passed!
KHK & KEK - passed!
no remedial. no reseating paper. no waking late at night for study.
santai.lepak. piknik.

siapa cakap sudah boleh lepak?
ketuk kepala banyak-banyak kali
17 Dec 2009. saya exam OSCE
OSCE itu apakah?
OSCE itu kata panjangnya adalah Objective Structured Clinical Examination
pendek kata, ujian berlakon-lakon.praktis


exam saya nanti akan meliputi tajuk-tajuk ini
1. amanesis metabolic diseases
2. taking blood pressure
3. index massa tubuh (BMI) & lingkar pinggang
4. pemeriksaan leopord
5. Partus Kala II ( 2nd Stage Labor & Birth)
6. Papsmear
7. Breast Examination
8. pemeriksaan darah ABO
9. Apusan Darah Tepi
10. antropometry
11. immunisation
12. pemeriksaan shit.


doakan saya semoga tidak gentar.takut.cuak.gelabah.gugup
saya cuba buat yang terbaik tak remed.yeay!

Monday, December 07, 2009

bagai.nak.rak

salam ukhuwah,

okey, saya ada lagi 3 jam setengah lagi untuk duduk kerusi keras
dalam dewan peperiksaan dan skema seketika
menjawab exam dengan style-nya
sumpah saya katakan, muka sewaktu menjawab exam
adalah yang terhuduh kalau kauorang tengok.
muka macam kalau lempang pun tak lut. sangat membazir.
semacam terlalu obsess dengan paper yang sangat psycho itu kan.
okey, stop aiza. melampau batas-batas merepek

sekejap lagi saya akan menduduki peperiksaan
kalau budak law ni, petik jari pun boleh jawab
budak medicine yang rigid-solid-konkrit macam saya ni?
mestilah tekanan tahap mendidih
sekejap lagi paper Medical Ethics & Law
pastilah penuh dengan Pasal-Pasal yang countless.
saya tak berapa ngamlah dengan numbers ni. maka, paham-pahamlah?

tetapi, saya macam gagah juga menghafal. semacam amik law kautahu.
muka memang tengik gila kalau tengok
memang memenatkanlah. semacam kau tarik semua saraf ada dalam otak
gabung-gabung pastu hafal semua code-code law tu
sumpah saya tanak jadi lawyer. menjengkelkan.

saya telah usaha sehabis mungkin. sampai lembik macam ni
tapi hairan, saya tidak juga kurus-kurus
orang cakap, kalau banyak study banyak guna glucose
nampaknya glucose yang mampat bawah lemak ni memang permanent disitu ya
tak banyak yang di bawa ke otak untuk digodak jadi tenaga
bertuah kau punya lemak bawah kulit
saja je menggemokkan aku
sudah, pergi kau study sanalah aiza. rebus itu slide-slide

doakan kejayaan terbaik saya
minggu exam sangat meletihkan
tidur pun ikut jam europe. semacam bajet duduk dalam winter zone saja
minta maaf keusangan blog ni beberapa hari
semacam tuan rumah tidak kisah lagi dengan blognya
eh, tidak.saya sayang blog saya ni
tunggu. lepas exam. hamik kau post entry hari-hari
eleh, cakap sangat kencang. nanti usang juga
sudah! mari study ethics & law
saya nak jadi peguam ni
boleh la mencari saya untuk membela anda
bukan bela.tapi bela.
apakah.
sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...