Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO October 2009 | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Thursday, October 29, 2009

today.with.a.new.breath.no.pollution

salam ukhuwah,

tahniah kepada seorang sahabat saya,
Fazlinda binti Supari
atas kelahiran anak perempuannya
if im not mistaken, nama baby comel itu Najihah
a big congratulations to you and husband, dear

baby Najihah yang comel =)

seriously, semasa mendengar berita tersebut
saya semacam terkedu dan mata blink-blink
she's only 20 years old and already has a baby
me?
i am a complicated 20-year-old-girl with no definition of life
tak pernah terlintas untuk bina family waktu sekarang ni
but, sudah ada rakan seperjuangan yang lebih advance
"jodoh, ajal mau,pertemuan,perpisahan di tangan Allah"
"kalau ada adalah.kalau tiada tiadalah"

setakat ini sudah ada empat lima orang kawan-kawan saya yang sudah bekeluarga
yang paling respect adalah, mereka masih meneruskan pelajaran mereka
tambah-tambah lagi yang bermastautin di luar negara
ambil medicine juga lak tu laki bini.
hairanlah korang ni, pergi lectures, skills lab, bawa baby sekali ke?
ehehehe.
saya sudah janji dengan diri sendiri dan family saya
selagi itu "Doctor Of Medicine, MD" tak digenggam
kau jangan nak gatal minta kahwin
biar jadi Housewife, tapi MD holder
jangan jadi wife, tapi tak ada degree
apa cerita kahwin ni,aiza?
saja ja. bagi kaurang semua terbeliak mata.
jarang kali kan saya menulis entry tentang ini?
KEH KEH KEH

ucapan tahniah dan semoga berbahagia
kepada rakan-rakan yang bakal bertunang,
melangsungkan perkahwinan semester break bulan 12 ni
HAHAHAHA
siapa terasa sila blushing.AHAHA

satu lagi,
saya tidak buleh terimalah satu kepercayaan orang Melayu kita ni
"doktor tak boleh kahwin dengan doktor"
baik-baik rumah macam mahligai, jadi macam reban
"doktor ni padan dengan engineer"
seorang 'rawat' manusia, seorang 'rawat' benda tidak hidup
apalah makcik-pakcik ni. salah tu frasa tu
kahwin dengan arkitek ke, cikgu ke, lawyer ke
tak ada bezalah
Allah tak pernah fixed-kan jodoh doktor dengan engineer
sudahlah kau aiza, ini cerita melalut

sebenarnya saya dalam kondisi MALAS sangat
nak kena stay up lagi until 5 a.m in the morning
bersama roomate tersayang.sehati sejiwa
saya tidur dia tidur.saya stay up dia stay up.saya tak tidur dia tidur
siapkan tutorial. basic study pun dah banyak tak dihabiskan
tidur jam 5 pagi bangun kul 7 pagi ni semacam rutin sudah
hidup makin mengganas. makin sibuk
haiya-alal-falah
"mari menuju kejayaan"

PENGUMUMAN!


kepada semua pelajar ex-TIGS batch 2002-2004 & 2002-2006
marilah berkumpul berhimpun di official blog ALUMNI TIGS
batch 2002-2006
mari mengeratkan ukhuwah bersama sesama muslimah ;)


nota kaki : ada orang cakap doktor jahat, engineer terbaik. objection!

sedih.tambah.hyperactive

salam ukhuwah,

in only as short as ONE single day
in 24 hours, i repeat, twenty-four hours
i lost three persons in ONE shot
friend.friend.friend.
seorang sahabat lama ditunggu.seorang lagi sahabat terbaik.dan seorang lagi sahabat yang istimewa.
gara-gara kehilangan ini.aku menjadi sangat serabut
keliru.trauma.sedih.kecewa.depression.tekanan.
tackycardia.tackyapnea. respiration distress.asthmatic.mental illness.migrain. temperature rised up.mood swing.
Ya allah, aku akui kesilapan aku. aku akui semua berpunca dari aku.
maafkan hambaMu, Ya Allah.
sudahlah.malas cerita sedih-sedih.
apa sulah jadi.biarkan sudah.apa yang tak sudah.disudah-sudahkan.nanti tak sudah-sudah
***dah start dah dia melalut***

saya sudah sihat.kembali ke paranormal.silaplah.
saya kembali normal sudah!
marilah kita study-ing study case untuk minggu ini
neonatal seizure sepsis
macam best-lah tajuk ni

"mak saya suruh jadi doktor, so saya mesti kena belajar"
bersurai kawan-kawan

Saturday, October 24, 2009

sedihnya.rasa

salam ukhuwah,

i'll never ask anything anymore
sedih sangat.sedih sangat
i feel like "menyusahkan orang"
i feel so empty right now

tamau tulis entry panjang-panjang
biarlah.biarlah.biarlah

sebulan 1 hari lagi nak balik.
fullstop

Friday, October 23, 2009

nak.mengadu.je

salam ukhuwah,

kauorang tahu,
soalan yang paling tak best mengjengkelkan telinga
tiap-tiap hari adalah
"nak makan kat mana ni?"
why? kenapa?
sebab kat sini tatahu nak makan apa
hari hari benda yang sama.nak muak
no asam pedas ikan duri, ikan sembilang, ikan pari.
mak, nak asam pedas
haritu, aiza dah buat dah macam mak cakap dalam phone tu
tak jadi pon macam mak and abah buat?
tak sedap pun.tak terangkat pun. tak addicted pun
sedihnya. nak asam pedaslah.

asam pedas saya tak menggiurkan macam ni pun? memang handicap memasak

nak makan nasi campurlah!
kat sini apa ja yang dimakan?
nando, ayam pop, dloft, kantin, cafe baru.
muak.muak.muak.muak
tak banyak choice betul. lagi satu, no transportasi
i mean, tak ada transport-lah.cakap indonesia sikit dah pening.adoi

currently, saya nak ini

.
sebab ada kawan saya tu, nama dia rahman
aritu kan dia belanja kami berenam burger ala ramley
sebab kononnya nak ubati homesick saya
sekarang, saya teringin makan burger tu lagi
sekali lagi, no transportasi.masalah.jauh.
saya nak ni, kawan-kawan
at least, tolonglah ubati saya dari kempunan asam pedas =(


menggiurkan.menyelerakan
bukan senang nak dapat burger-ala-ramly kt medan ni
sekali makan burger, burger daging babi daa.
yang best tu,
babi panggang masakan Islam
apakah? ahaha.
nak burgerlah, kawan-kawan

p/s lagi sebulan 3 hari lagi nak balik Malaysia. lamanya. 4 kali tutorial lagi baru boleh balik.omaigod

Thursday, October 22, 2009

sorilah kawan-kawan

salam ukhuwah,

hai kawan-kawan
bertemu kita kembali di taman hijau belog si cantik ni
maaflah kawan-kawan,
blog ni seakan dibuat-buat tidak wujud saja
agak busy-lah kononnya lately
tapi, saya rasa alasan itu tidak berapa kukuh
sebab saya tak tahu apa yang busy kali tu.
MALAS punca utama kot. MALAS dicampur lagi ramuan tambahan lain-lain
equal to ? tidak ter-update.terabai


welcome Paediatrics
good bye Obstetrics & Gynaecology
kau tahu, saya cukup kecewa dengan performance blok yang lalu
cukup-cukup kecewa dengan itu O&G
yang kononnya bakal menjadi subjek utama saja lagi 20 tahun
kononnya nak jadi Spesialis Kandungan & Kelahiran
maksud saya, Specialist in Obstetric & Gynaecology
orang-orang kita cakap, pakar sakit puan tu
rasanya, cukup terhenti disini ya angan-angan, impian tak sudah tu
close up all the O&G books.forget it!
mari berjinak-jinak dengan Paeds.
well, i love kids.
kalaulah anak-anak saudara saya pandai membaca ayat diatas ini
mereka pasti teruja, tak percaya
athirah,aleya, dudin, ikmal and irsyad
please menghargai makcik kauorang yang sangat terbaik ni okey
merepek.melalut.cerita apa ni, aiza?

sudah. saya sangat busy lah.
saya harus tambah sikit disiplin study nih.
eceh, kononnya nak jadi skema balik macam zaman muda-muda ulat bulu.
silap.ulat buku.ulat buku lah sangat.
24/7 online.online.online.
buku kau tahu. buku alaf baru.
sudah. tutup cerita.
wassalam

eh, saya nak husband semacam inilah
nama dia Dr.Collin. nama betul dia Eric Winter
siapa-siapa ada ciri-ciri dia?
**ini iklan sahaja**

Sunday, October 11, 2009

tiada.tajuklah.

salam ukhuwah,

woah, i miss this moment, the art, the skills, the confidence
nak join baliklah.boleh kurus balik kan?
mak, nak belajar taekwondo balik kat sini boleh tak?

"bila berjalan lihat tapak. hati-hati tinggalkan jejak"
"nak mati berseorangan atau mati secara ramai-ramai?"
what are these mean, actually?
mimpi yang misteri, pelik dan menakutkan

hari ini hari Johor
kami persembahkan "Mee Bandung Johor" untuk santapan lunch hari ini
Hidup Johor. Hidup Biru Merah.

special entry :
terima kasih kepada sahabat, rahman (bukan nama sebenar)
sebab memberikan "feel" Malaysia semalam
tiba-tiba semalam terasa macam balik Malaysia!
wei Rahman, terima kasih Burger Cam Ramli tu!
yang mengharukan. eh salah.yang terharunya
sahabat kami ni buat,
semata-mata untuk melenyapkan homesickness kami especially saya yang agak parah
good job, sahabat!
tapi aku tak hilang lagi homesick.
nak asam pedas
bibik yuni, belilah cili kering, halia kunyit laju-laju. nak asam pedas!
cepatlah hari rabu.nak asam pedas

sambung study ethics dan law yang cam banyak
selamat jalan.

mode lagu hari ini : Stuck - staccie orrico
"i hate you but i love you.im just cant thinking of you.hoihoi"


saya.takut

salam ukhuwah,

video ini sekadar renungan bersama


tadi, dapat message dari seorang sahabat
menerusi ym, katanya forward message dari nabilah fkg (fakultas kedokteran pergigian)
message-nya berbunyi begini
(tak faham, message ada bunyi ke? okey.tutt..)

" 2 hari lepas der kuar paper..medan dijangka akan dilanda taufan yg lebih teruk dr padang..so byk2 kan berdoa..pkpmi dlm proses menyediakn rumah perlindungn tuk plaja... pesan kat kengkwn solt hajt n yasin jgn luper.."

message yang semacam "red alert"
bagi saya memang meng-homesick-kan
lagi bertambah-tambah kekuatan saya untuk balik ke Malaysia
sekarang ni, nak study pun cam cuak-cuak
ditambah lagi petang-petang sekarang, sering hujan lebat tiba-tiba
haih, mak, aiza nak balik. takut.takut.

nampaknya bukan setakat asam pedas menjadi punca homesickness
situasi kat sini juga buat saya homesick
Ya Allah, lindungilah kami disini Ya Allah
hambaMu dalam ketakutan. lindungi kami.

ditambah-tambah lagi selepas menonton "the arrivals"
yang di-introduce oleh saudara Imran,
setelah sendiri yang volunteer
dan terbuka hati untuk belajar pasal dokumentari tu
Alhamdulillah, Allah membuka hati saya kot untuk belajar semua benda tu
masalahnya, efek negatifnya adalah
ia mengganggu konsentrasi saya belajar. saya jadi takut dan jadi tak tentu arah
sakit kepala gila.takut nak tidur
saya sering mimpi bukan-bukan. yang berunsur entahla
okey, positif.mainan tidur.

lagi satu,
janganlah dengar lagu jay sean- down,
menyesatkan. lagu gay.
guys, dont be gay.

dah, saya mahu study
medical law and ethics
sekian.wassalam

Friday, October 09, 2009

kondisi.mati.laki

salam ukhuwah,

kawan-kawan,
tahu tak, saya dah seminggu lebih berkondisi seperti "tertonggeng terbalik"
saya homesick
silalah gelak kalau kauorang nak gelak.ya, homesick
HOMESICK.HOMESICK.HOMESICK
bak kata jehe, dah "besar gajah" pun homesick.
ah, tak peduli itu semua. saya homesick

asam pedas.
this, 9 alphabets-1-word really makes me homesick
saya homesick kerana asam pedas
silalah gelak lagi kalau kauorang rasa menjengkelkan dan kebudakan
ya, saya shazwani aiza mohd tahar HOMESICK caused by ASAM PEDAS thingy
ramai kata "kenapa tanak masak sendiri?"
okey, the reason is, the original taste of Asam Pedas not come from my superb clumsy hands of mine
kesedapan dan kelazatan asam pedas hanya dapat dirasai kalau mak, abah, bibik atau atok muar je masak
of course, not my hand! im handicap in cooking. trust me. im totally out of skills
sebenarnya, kecik hati ngan famili. aritu takda sapa masak asam pedas.
penat tunggu-tunggu nak balik raya.nak asam pedas.
takde pn makan asam pedas. sedih
balik dengan kecewa.


nak asam pedas
serius parah. ini homesick sangat parah
i can't stand the HOMESICKNESS of it
menyelak-nyelak photo album raya, i cried
meng-google asam pedas, i cried
melihat gambar-gambar kroni batupahat, i cried
bila teringat kepekatan asam pedas, i cried
seriously kawan-kawan, budak ni dah tiga suku.
sangat tiga suku. nasib baik sudah habis exam. cuba kalau tengah exam macam ni?
tak ke tersalah diagnosis budak ni?

special entry untuk abang terSAYANG
satu-satunya abang yang ada.kau yang terBAIK
tolonglah tolonglah tolonglah
belikan buku-buku yang sudah disebut hari tu.
adik kau ni nak belajar. bukan berfoya-foya vacation 3 tahun kat sini.
angah, nak bukulah.nak study. tak tahan nak study ni!
KAHKAHKAHKAHKAH

saya nak balik next week
tapi setelah berfikir balik.saya tak jadi.
sebab apa?
bila fikir, mak pergi kursus. i stay in Kuala Lumpur.
then balik BP for 1 2 days. no asam pedas for sure.
apakah erti balik Malaysia tanpa asam pedas?
so, terpaksalah saya menonggeng kat atas katil.dalam bilik
macam kondisi "orang mati laki"
ye, honestly.saya mati laki. KAHKAHKAH

well, kawan-kawan,
i know this entry sound so annoying
macam menjengkelkan bila membaca
saya cuma mahu kalian "feel" bagaimana ketidak-ordinary-nya budak ini
saya nak asam pedas.saya homesick
kalaulah ada bibik kat sini.
wahai bibik Pupus Rahayu, kalaulah bibik terbaca blog aiza ni.please do tell me where are you
i've searched for you three years.but still, you dont come out.
where on earth are you now hah bibik.
seriously, miss you bibik. miss you.
betapa ranapnya hidup aiza bibik takde.bibik tau tak tuuuuuuuuu???

okey, dah dah.
kondisi aiza sekarang memang merbahaya
sebab dia bisa buat pembaca blog ni jadi tertanya-tanya
"what happen to this lady or girl ha? out of mind already?"
sebelum saya hilang kawalan saya berhenti dulu.
readers, siapa yang makan asam pedas
do think of me.
saya homesick.saya nak asam pedas.

please.please.please.please
crabs

Tuesday, October 06, 2009

sekadar pedoman.

salam ukhuwah,

hanya sekadar berkongsi bersama.
istigfar. ambil pedoman. kita muhasabah diri okey.
Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, Maha Besar
saya tertarik dengan status seorang kawan lama saya di Facebook.
saya tergamam setelah meng-observe sendiri dalam tafsir Al-Quran

15 : 04 - Surah Al-Hijr, ayat 4
" Dan kami tidak binasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang ditetapkan baginya"

17 : 16 - Surah Al-Isra', ayat 16
"Dan jika kami hendak membinasakan suatu negeri, maka Kami perintahkan kepada orang yang hidup mewah di negeri itu (agar mentaati Allah) , tetapi bila mereka melakukan kedurhakaan di dalam (negeri) itu, maka sepantasnya berlakulah terhadapnya perkataan (hukuman Kami), kemudian Kami binasakan sama sekali (negeri itu)"

17 : 58 - Surah Al-Isra' ayat 58
" dan tidak ada suatu negeri pun (yang durhaka penduduknya), melainkan Kami membinasakannya sebelum hari Kiamat atau Kami siksa (penduduknya) dengan siksa yang sangat keras. Yang demikian itu telah tertulis di dalam Kitab (Luth Mahfuzh)"

08 : 52 - Surah Al-Anfal, ayat 52
" (Keadaan mereka) serupa dengan keadaan pengikut Fir'an dan orang-orang yang sebelum mereka. Mereka mengingkari ayat-ayat Allah, maka Allah menyiksa mereka disebabkan dosa-dosanya. Sungguh, Allah Maha Kuat lagi sangat keras siksa-Nya"

sesungguhnya, Allah Maha Mengetahui setiap tindakan hambaNya lakukan,
terasa diri ni semacam berdosa banyak bergunung-gunung
downnya rasa. aih.
Nauzubillah. semoga kita dirahmati Allah hendakNya.
Ammin Ya Rabbal Alamin.

Sunday, October 04, 2009

a.typical.tak-hebat.medical.student

salam ukhuwah,

this is a normal, ordinary condition, when a real desperate medical student-future-doctor-to-be insanely love her medical books when the examination around the corner

Wednesday,7th October 2009
1st Block, Semester III Examination
Reproductive System (Obstetrics & Gynaecology)
8.00 a.m - 12.30 p.m

i've 67 subtopics to be finish before this Wednesday
i've finished 1/3 of the 67 subtopics
the examination will cover all the topics of O&G including :
anatomy of female/male reproductive system
physiology of female/male reproductive system
normal pregnancy
complication of pregnancy
acquired / genetical fetal abnormality
infection during pregnancy
normal childbirth
complication during childbirth
obstretrical operative
female anatomical abnormalities
dysfunctional of female reproductive system
contraception and infetility
organic neoplasma of female reproductive system
benign tumor of reproductive system
malignant disease of reproductive system

well, that's it
menjadi seorang pelajar perubatan bukanlah satu tanggungjawab yang ringan dan mudah
i may look relax and sporting like nothing to be worry about
tapi, jauh ke dalam otak ini, bermacam-macam bercampur-campur yang perlu difikirkan.
doakan kejayaan saya dan kawan-kawan lain ya kalian
InsyaAllah

i really LOVE obstetrics & Gynaecology
but after went through those chapters, i feel like "susahlah.banyaklah.meletihkan"
whatever it is, im still stick with O&G
afterall, i keen to love oncology as well.
Ammin Ya Rabbal Alamin.

Friday, October 02, 2009

hati.ini.kecil.hati-tau

salam ukhuwah,

kau orang tahu,
tutorial kali ini,saya suka sangat tajuknya tau
saya buat dengan penuh sungguh-sungguh
i love oncology actually
tutorial PBL kali ini bertajuk "carcinoma cervix"
my presentation was, "Stages & Complications of Carcinoma Cervix"
punyalah pulun buat sehabis boleh
dah ready dah nak present style macam mana. dah menysun rentaklah kononnya
sekali kau tahu,
suara saya tak ada pagi ni which was, today i presented the presentation
betapa frustrated-nya saya hari ini.
mata dah berkaca-kaca dah nak nangis tadi. tahan je
semasa saya mem-presentasi-kan presentation saya tu,
saya agak geram dan marah.
somebody yang tidak perlulah di-highlight-kan siapa buat saya down sangat
saya tahu saya tidak ada suara untuk bersuara lantang memberi hujah.
saya tahu, saya hanya me-reffer dari buku-buku international seperti Ten Teachers, Illustrated 0&G, bukanlah me-reffer buku tempatan icek Sarwono Sembrono tu
tapi, please respect-lah kan.
seperti saya cakap dalam previous post, kan kita serumpun duk di Tanah Melayu.
no discrimination okey.
so, kebijakan, kepandaian bukan berdasarkan bendera negara
tetapi bergantung kepada keupayaan kita belajar, memikir dan usaha
tolonglah ubah streotype anda dari membenci kami.
saya datang nak menuntut ilmu. kalau tak menuntut ilmu, saya tak terhegeh-hegeh datang sini
so, janganlah buat saya pata hati. hilang semangat nak study
give up, frustration, tekanan
bagilah saya peluang menuntut ilmu dengan relaxation.
kita kan dah matang, tanak lah terlalu sempit pemikiran
global sikit okey. saya tanak berceloteh panjang. nanti ada kang pihak-pihak yang panas hati
saya cakap ni benda benar, kan nak memperbaiki benda tak baik?

seriously, saya sedih gila hari ini
seharian bantai tidur. kononnya bayar hutang tidur
sebenarnya saya memang berniat nak study memandangkan next week exam
tetapi bila fikir nasib di sini. i mean, life here
saya sambung tidur balik.
Aiza, please-lah.dua tahun je lagi.lepas ni kita balik ronggeng okey?

mak, nak balik 7-12hb. please mak. please.please.kat sini ada gempa mak.takut.
TUDM, angkatlah saya balik Malaysia. napa angkat budak-budak kat Padang je.
saya bukan mangsa gempa bumi.
saya mangsa gempa kepala sendiri. tekanan

akhir kata,
suara saya hilang sebenarnya sebab semalam, sambil stay up study
melalak layan rock kapak.
haa, inilah akibatnya.
sexy you my voice.you all jealous-lah.
pleaselah jealous.
muktamad.fullstop

Thursday, October 01, 2009

saya.akur

salam ukhuwah,

i'll be off from classes,tutorial, labs, and skill labs for a week
EXCEPT wednesday, 1st block of Semester III examination
Reproductive System Block (RES)
from 8.00 a.m- 12.30 pm
then i'll free from books for 4 days. relaxing and rehabiliting time from books!
i asked mom, if possible for me to go back again to Malaysia
mom said "NO!"
saya akur dengan arahan mak. stay put in Medan. jangan merayau.
mak risau pasal gempa bumi.sebab tu tak kasik merayau-rayau.actually, kalau betul ada gempa bumi pun, dalam rumah pun leh mati.
because i live at 3rd floor of my house.HEE
how could i live in Medan for four days without merayau-rayau?
hahahahahahahahaha
allright, saturday to tuesday.
time for aiza said rushing, crushing, overtime work with studies
i mean, the last-minutes-studies.i love it.its a bad habit
then wednesday a black-white theme day of examination
after that, MERDEKA from books!
then, i'll plan for anything works for that 4 days off-from-books.
so, nak buat apa for 4 days? ***thinking***


datin.WANNABE.shopping.day

salam ukhuwah,

semalam kan,
entah kenapalah kan.tiba-tiba kami ter-cantik lebih dari hari hari yang lain
kami menggayakan pakaian hari raya Indonesia
kami suka.kami tak banned.kami tak boikot produk Indonesia.
kita kan serumpun dulu duk satu Kepulauan Melayu
apa gaduh-gaduh ni.sangat tak bagus okey
sekali Allah bagi balasan. nah kau, gempa bumi dicampur lagi dengan letusan gunung berapi dan tsunami.
time tu nak baik-baik, apa gunanya?
sudah, aiza keluar dari topik.

tiga anak dara menggayakan pakaian Indonesia dan pastinya kami nampak jelita sekali. lagi-lagi yang belah kanan sekali tu.kan-kan.

kan tadi dah cakap kami cantik-cantik pergi kelas kan
bersemangat kau pergi kelas.sebab hari semalam cantik
oh, kalau tak cantik, tak semangat pergi kelas la ye?
eh tak. bukan-bukan. pergi juga kelas.
tiba-tiba, saya menjadi bengang
kelas yang dijadualkan tiga jam jadi satu jam
kecewa betul lah asyik tiada kelas je. kami sangat tabah datang kelas,
lecturer pula masih liburan raya
apa gunanya cantik-cantik datang kelas satu jam je?
maka, terdetiklah idea tah pape untuk ke Sun Plaza
you know, ladies day out. shopping time

L.A Betty Yogurt Shop, Sun Plaza

bagi mereka yang berada di Medan,
saya nak mem-promote satu kedai comel ni
korang memang di-recommended-kan untuk jejak kaki di kedai ini
sangat sedap yogurt ice-cream-nya, murah je, dan sangat santai
kedai dia yang sangat comel, memang korang takkan lepaskan peluang bergambar
silalah mengkunjunginya
kami bertiga berpeleseran kat Sun Plaza semalam
memang tak tinggal untuk duduk-duduk ala-ala datin di kedai tersebut
sangat eksklusif, sedap,yami, menyegarkan, condusive
yang penting, non-fat 100%

kauorang lihat tu. memang meliurkan. yogurt icecream yang sangat yummi.

okey, budak ni sangat rakus makan yogurt.sangat tamak.jangan tiru perangai tak betul dia okey

L.A Betty Yogurt Shop yang sangat comel kedainya. kecil je depan Breaktalk Sun Plaza. Macam makan dalam dunia wonderland tau

kedai ni best sebab banyak cermin.kauorang tahukan saya gila bergambar depan cermin?
hohoho.kami BERTIGA gila gambar.semacam Datn WANNABE kan kami?

Gempa Bumi Di Padang, Kami Di Medan turut terasa

semalam, ada gempa bumi di Padang
kalau kami tak merasainya di Sun Plaza semalam
sumpah kami tak tahu.apalagi ambil tahu
harap ada internet broadband saja, tapi tak buka utusan
beginilah budak-budak zaman sekarang kan? zaman facebook
sewaktu gempa bumi itu berlaku,
kami sedap khusyuk bershopping di dalam Hypermart di tingkat 5
kami bertiga sedang rakus menggali longgokan selendang yang cantik-cantik belaka
tiba-tiba seorang makcik menegur kami
"ada gempa.ada gempa"
sewaktu itu, kami bertiga tak ambil kesah sangat. kami sebenarnya blur, apa yang gempanya?
fikir kami, mungkin melihat kami terlalu rakus menggali longgokan selendang tu
tu yang dia kata kitorang ni macam gempa
rupanya memang gempa betul setelah dengan mata sendiri melihat semua benda bergegar
dan kepala kami terasa sangat weng-weng
kami panik dan cuak.apa perlu kami buat?
masyarakat semua jalan laju-laju keluar dari hypermart
kami tetap menggali selendang
setelah di'halau' oleh pengawal keselamatan
kami akur, kami pun blah dari hypermart. tak jadi beli selendang
Allah nak tunjukkan kat kami, jangan membazir sangat sebenanrya.okey,gelak

bagi mak abah, adik beradik, saudara-mara saya, dan pihak keluarga pelajar-pelajar Malaysia
di Medan, Sumatera
jangan risau, kami selamat.sihat-sihat even sangat sihat tubuh badan
doakan keselamatan kami disini. semoga semua dalam keadaan baik-baik saja
Ammin Ya Rabbal Alamin

see, semua di Malaysia, tiga anak dara ni selamat.Alhamdulillah. this pic taken after merasai gempa bumi tersebut di tingkat 5, Sun Plaza.

marilah kita buat assignment tutorial
tajuk kali ini "Cervical Cancer"
sangat best okey. fullstop
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...