Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO June 2009 | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Friday, June 26, 2009

Michael Jackson, the 'King of Pop,' dies at age 50

salam ukhuwah,

petikan dari new Yahoo


FILE - In this Aug. 29, 1993 file photo, pop singer Michael Jackson performs

AP – FILE - In this Aug. 29, 1993 file photo, pop singer Michael Jackson performs during his 'Dangerous' concert …

LOS ANGELES – Michael Jackson, the sensationally gifted child star who rose to become the "King of Pop" and the biggest celebrity in the world only to fall from his throne in a freakish series of scandals, died Thursday. He was 50. Jackson died at UCLA Medical Center in Los Angeles. Ed Winter, the assistant chief coroner for Los Angeles County, confirmed his office had been notified of the death and would handle the investigation.

The circumstances of Jackson's death were not immediately clear. Jackson was not breathing when Los Angeles Fire Department paramedics responded to a call at his Los Angeles home about 12:30 p.m., Capt. Steve Ruda told the Los Angeles Times. The paramedics performed CPR and took him to the hospital, Ruda told the newspaper.

Jackson's death brought a tragic end to a long, bizarre, sometimes farcical decline from his peak in the 1980s, when he was popular music's premier all-around performer, a uniter of black and white music who shattered the race barrier on MTV, dominated the charts and dazzled even more on stage.

His 1982 album "Thriller" — which included the blockbuster hits "Beat It," "Billie Jean" and "Thriller" — is the best-selling album of all time, with an estimated 50 million copies sold worldwide.

The public first knew him in the late 1960s, when as a boy he was the precocious, spinning lead singer of the Jackson 5, the music group he formed with his four older brothers. Among their No. 1 hits were "I Want You Back," "ABC," and "I'll Be There."

He was perhaps the most exciting performer of his generation, known for his feverish, crotch-grabbing dance moves and his high-pitched voice punctuated with squeals and titters. His single sequined glove, tight, military-style jacket and aviator sunglasses were trademarks second only to his ever-changing, surgically altered appearance.

"For Michael to be taken away from us so suddenly at such a young age, I just don't have the words," said Quincy Jones, who produced "Thriller." "He was the consummate entertainer and his contributions and legacy will be felt upon the world forever. I've lost my little brother today, and part of my soul has gone with him."

Jackson ranked alongside Elvis Presley and the Beatles as the biggest pop sensations of all time. He united two of music's biggest names when he was briefly married to Presley's daughter, Lisa Marie, and Jackson's death immediately evoked that of Presley himself, who died at age 42 in 1977.

As years went by, Jackson became an increasingly freakish figure — a middle-aged man-child weirdly out of touch with grown-up life. His skin became lighter, his nose narrower, and he spoke in a breathy, girlish voice. He surrounded himself with children at his Neverland ranch, often wore a germ mask while traveling and kept a pet chimpanzee named Bubbles as one of his closest companions.

"It seemed to me that his internal essence was at war with the norms of the world. It's as if he was trying to defy gravity," said Michael Levine, a Hollywood publicist who represented Jackson in the early 1990s. He called Jackson a "disciple of P.T. Barnum" and said the star appeared fragile at the time but was "much more cunning and shrewd about the industry than anyone knew."

Jackson caused a furor in 2002 when he playfully dangled his infant son, Prince Michael II, over a hotel balcony in Berlin while a throng of fans watched from below.

In 2005, he was cleared of charges he molested a 13-year-old cancer survivor at Neverland in 2003. He had been accused of plying the boy with alcohol and groping him, and of engaging in strange and inappropriate behavior with other children.

The case followed years of rumors about Jackson and young boys. In a TV documentary, he had acknowledged sharing his bed with children, a practice he described as sweet and not at all sexual.

Despite the acquittal, the lurid allegations that came out in court took a fearsome toll on his career and image, and he fell into serious financial trouble.

Jackson was preparing for what was to be his greatest comeback: He was scheduled for an unprecedented 50 shows at a London arena, with the first set for July 13. He was in rehearsals in Los Angeles for the concert, an extravaganza that was to capture the classic Jackson magic: showstopping dance moves, elaborate staging and throbbing dance beats.

Singer Dionne Warwick said: "Michael was a friend and undoubtedly one of the world's greatest entertainers that I fortunately had the pleasure of working with. ... We have lost an icon in our industry."

Hundreds of people gathered outside the hospital as word of his death spread. The emergency entrance at theUCLA Medical Center, which is near Jackson's rented home, was roped off with police tape.

"Ladies and gentlemen, Michael Jackson has just died," a woman boarding a Manhattan bus called out, shortly after the news was announced. Immediately many riders reached for their cell phones.

So many people wanted to verify the early reports of Jackson's death that the computers running Google's news section interpreted the fusillade of "Michael Jackson" requests as an automated attack for about half an hour Thursday evening.

In New York's Times Square, a low groan went up in the crowd when a screen flashed that Jackson had died, and people began relaying the news to friends by cell phone.

"No joke. King of Pop is no more. Wow," Michael Harris, 36, of New York City, read from a text message a friend sent to his telephone. "It's like when Kennedy was assassinated. I will always remember being in Times Square when Michael Jackson died."

___

Associated Press Writers Derrik J. Lang in Los Angeles and Virginia Byrne, Nekesa Mumbi Moody and Jocelyn Noveck in New York contributed to this report.

Tuesday, June 23, 2009

Malaysia Airlines Travel Fair

salam ukhuwah,

yang ni memang meng'freak'kan saya
tak kisahlah kalau korang tak berminat
tapi saya berminat
sila lawati okey.
marilah bercuti
saya sedang planning tapi duit tiada
siapa nak hulur saya duit?


balik Medan tiket RM12 ! lai lai lai.pulanglah ke Medan rakan-rakanku! KAHKAH :D


p/s seriously, ini bukan kerja abang saya suruh mem'promote' sale ni. KAHKAH

tak ada kerja

salam ukhuwah,

selamat maju jaya, best of all
kepada junior-junior
program Certificate of Pre-Medical ACMS 08/09
dan kepada mereka yang menjalani musim peperiksaan
Good Luck!

Happy Birthday kepada Ikhwan Hazman
Selamat Membesar dan Selamat Melangkau Lebih Dekat Menemui Hari Tua
farahani, ikhwan, and not

Monday, June 22, 2009

mantera beradu - malique ft. m.nasir (anastahir ft akbar)

salam ukhuwah,

okey, lagu ni agak dah lama
tapi aku tetap suka
dulu suka tapi taktahu apa tajuknya
sekarang sudah tahu
layankan.layankan.layankan



Masih belum sempurna..

Gerakkan Hati... Hati gerakkan...
Pandanglah aku.. aku lah dia..

kulitku tebal.. ku kebal.. ingatku kebal..
hanya berbual makan angin kembung perut mual...
resah dan tidak senang.. hidup tak pernah lenang..
ku schizo paranoia takut pecah tembelang

pecah tembelang... peta dah hilang...
bangau dah pulang... suara sumbang..

lidahku kaku tak selicin kuku
teman baikku buku
bini ku pena.. tak pernah lena
aku suka mengintai pantang ditenung
berakhir pertelingkahan dalaman
pasti belum

ikut gerak hati.. pena melayang
dilihat dua layang pandang
tak lah sekarang
takat meradang
tanya.. abang gedang, apa barang?
badan macam badang
main macam belakang parang

kuhunuskan keris musuh ada pistol
tradisi kekalkan adaptasi harus betul
tujuh baris keramat tujuh garis penamat
baik berpada biar jahat asal selamat

ramai saudaraku yang baik telah dipijak

awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
konflik motivasi cuba medatasi
positif dan benci jadi inspirasi pagi

peduli itu interpretasi basi pekakkan sebelah
halang biar keduanya muka cantik
soalan bodoh yang ditanya jadi melodinya
lebih hina dari zina

lu bikin dosa ku bikin prosa
testosterone testarosa
citacita sosa kl kl kosa nostra
jalan berliku ku harung roller coaster
gah sentosa tiada penyesalan
luas pandangan jauh dah berjalan
tak sempurna masih ada kejanggalan
gagal merancang, merancang kegagalan

awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau

naik bukit angkuh cakap ayah jangan risau
turun bukit pucat dengar tiga miaww
kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau

tolak pintu gua tiga kerat tenaga
kosong tak dijaga sampai datang tiga naga
ingat nak berlaga tapi tak kan boleh menang
menang dengan otak tak mesti dengan pedang

sebelum jadi bangkai ikan koi renang renang
pura pura salah jawapan untuk naik berang
panggil lima kawan atau biar pergi laju
risaukan pekara remeh kita tak akan maju
muka sama hijau hati siapa tahu
merah dah menyala pasti mati siapa mahu
gagap tiga kali bercakap benar saja
bulan terang ramai yang keluar buat kerja

panjat pokok buluh cari tukun air terjun
naik sampai nampak dah terpegun turun
tiga ular ikut lompat atau paut
kalau lari mati jika jerut maut

awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

puisi hati mu... hati mu puisi
palu hati ku palu hatiku

kulit tak besalin walau saling ganti baju
pandang sini pandang sini
ku berbahasa baku kata kata nahu
himpun jadi satu
mantera beradu dengan irama dan lagu

akhirnya sempurna....

p/s anastahir lah yang buat aku jatuh cinta lagu ni.u rock, anas!

Sunday, June 21, 2009

mengimbau kenangan

salam ukhuwah,

misi mencari dan menyelamat bekas-bekas pelajar 6B hampir selesai
sangat memberansangkan dan bangga
terima kasih kepada mereka yang sudi membantu menjayakan
terima kasih juga sebab tak lupa kepada saya si 'huduh' tapi 'cantik' ni
aktiviti seterusnya akan di'handle' oleh saudari amalina
alhamdulillah, the friendship is back!

semalam proses meng'clear' kan barang-barang lama dari bilik
buku-buku zaman sekolah perlu dilupuskan
kalau tidak, bilik ni sangat sempit
sambil kemas, sambil mengimbau kenangan silam
zaman sekolah memanglah seronok bukan?
macam-macam jumpa
sangat kelakar, gelak guling-guling
tak sangka naive-nya saya ketika di alam persekolahan dulu?
KAH KAH KAH

sampul meja ketika di tingkatan 5 sc 13, mrsm muar. benda first yang aku jumpa. tak sangka aku still simpan lagi menda ni. macam-macam notes tampal atas tu. konon pembakar semangat. kah kah kah, terdapat juga disitu gambar along, angah, emak and ME with nurul, my besfren. bagusnya saya.HAHA

ni diari sewaktu di tingkatan 4 dan 5. banyak perkataan stress dan tension ya disitu. perkataan HOMESICK pun banyak. sebab saya sangat tidak suka tinggal di hostel. rasa seperti grounded. bila baca balik, memanglah nak gelak guling-guling. childishnya saya. tabahnya saya melalui zaman persekolahan yang misserable selama dua tahun itu. tahniah, Aiza!
(pss, ada cerita cinta juge dalam diari tuh.kahkahkah. crush sana sini.kelakarlah kau!)

planner 2006 sewaktu di tingkatan 5. banyak motivation dalam tu. setiap hari penuh aktiviti dan rancangan. bagus betul lah aku. bagus atau skema sebenarnye ni? kah kah kah

dulu zaman sekolah, saya memang seorang yang bermotivasi tinggi. mana-mana celah semua conteng motivasi. bagusnya saya dulu. sekarang? senang gila down.menyampahlah

ni jugak salah satu bentuk motivasi yang telah dilakukan sewaktu tingkatan 4 saya rasa. sebab kat belakang kertas tulis tarikh 2005. penuh berwarna-warni. haih. tapi, tak lah sampai 9A1. stupid,idiot, Aiza. huwaaaaa.sangat-sangat kecewa. lepas dapat result terus lari nangis. kahkahkah. hancur harapan nak dapatkan scholar untuk medicine, terus beralih kepada engineering. macam kelakar. alhamdulillah, Allah tunjukkan jalan ke engineering dgn tajaan JPA. tapi tamau jugak.

yang ni memang tak boleh blah. rekod kesihatan murid since i was in standard 1. see at the right side of the picture, i was in 1 kuning when i was in standard 1. the book recorded all my health progression until i was in standard 6. kene suntik BCG.tak nangis! sebab kononnya kebal. doctor wannabe kan. ego sikit dulu.ahahaha

p/s indahkan zaman sekolah? if i could turn back that time, i would not step in into mrsm muar, and stay back at seseri, or maybe i would stay at tigs until form 5 and have a great memories with besties there. then, grab the chance to score in SPM, grab the scholar, n not going to indonesia for medicine! oh mine!



Saturday, June 20, 2009

happy birthday!

salam ukhuwah,

muhammad izzad izhar

norashikin rahmat

shakir ariff

muhammad naim a.k.a mr bean

HAPPY BIRTHDAY TO YOU GUYS
(saya sgt bias kan? kenapa tiba-tiba berday jatuh pada 20 jun je di highlight dlm post? =P)

jejak kasih

salam ukhuwah,

saya sedang bergiat aktif menjayakan satu program
misi jejak kasih 6 biru class of 2001. (1996-2001)
Sekolah Kebangsaan Tengku Mariam, Batu Pahat
dibantu oleh dua orang pembantu saya yang cun-cun belaka

tinggal lagi 15 % kerja-kerja yang perlu dilaksanakan
misi mencari dan menyelamat
mereka yang hilang jauh di mata

kepada sesiapa yang ter-jenguklah blog buruk ni.
dan mengaku penghuni 6 biru 1996-2001
sila tinggalkan komen.
harap maklum

nantikan.nantikan.nantikan.
(eceh, macam program apa ajalah kau ni, aiza)

p/s semacam bosan sebenarnya. sebab tulah tiba-tiba buat program ni. bagus. bagus. lagipun, saya kan HEART friendship.

Friday, June 19, 2009

kene tag pula

salam ukhuwah,

this is the lazinest part of blogging. writting tag. erm, actually, answering the tag question.sangatlah malas. diri ini telah di tag oleh atiqah chan, classmate sewaktu darjah 4 sehingga darjah 6. see, i HEART friendship, right? jangankan sekolah rendah, kawan-kawan sekolah tadika pun im still contact with tau! i really really appreciate FRIENDSHIP. paling berharga dalam hidup after family. cuma, sedikit dukacita, dimana perempuan ini memanggil diri ini 'doktor yang gila' but actually i am truely, obviously not insane. and obviously not a doctor, but a medical student, future a doctor. kah kah kah. so, atiqah, aku bukanlah doktor gila itu. one more thing, she keeps calling me 'skema', because of my 'skema'ness during the childhood. bukan skema, tetapi bergaya dengan kepintaran yang ada. kah kah kah. bijak pula saya? fullstoplah! mengarut je lebih. mana tag nya?

okeylah, in this tag you have to talk everything about anyone that you like :
(i choose him. sesiapalah rasa him tu adalah dia.perasanlah anda okey)

1. apakah hubungan anda dengan dia?
- tanya dia, apakah hubungan anda dengan shazwani aiza anak dara hj mohd tahar?

2. 5 impression terhadap dia?
- kau kecik ah, kenapa bijak sangat dari aiza? optimistlah sangat sampai tak terkejar, dengki, not a loser but a higher achiever.

3. perkara yang paling memorable dia lakukan kepada awak?
- ada ke?

4. perkara yang paling memorable dia katakan pada awak?
- "kaulah biawak paling retarded yang pernah aku jumpa!" that sentence really makes my tears down badly! jahatnya buaya!

5. kalau dia kekasih awak?
- so what? kau nak ke jadi kekasih aiza tu? nak ke?

6. kalau dia jadi musuh awak?
- bergaduhla kita. bertumbuk bertampar muka. susah sangat ke jadi musuh?

7. kalau dia kekasih awak, awak akan??
- habislah rumahtangga aku.

8. kalau dia jadi musuh awak mungkin kerana
- membalas dendam. sebab dia tak puas hati kenapa biawak yang retarded ini lebih HEBAT dari buaya yang perasan cool tu.

9. overall impression tentang dia?
- kau buaya yang aku kenal sangat gila retarded sebenarnya. tapi malas cari gaduh

10. the most desirable thing to do to her/him
- nak ikut pergi olomouc czech. please please please. and sila bawa saya ke france. saya sangat menantikan tiket free ke sana oleh buaya itu. kalau buleh, mahu menetap disana dan tidak mahu bekerjaya sebagai doktor buat sementara. kah kah kah

11. apakah awak rasa pandangan orang terhadap awak?
- people perception about us, we can't deny, because its personal. but, the important is, you should think of yourself and keep trusting yourself and never bother with those perception because YOU the only person who can judge YOUSELF

12.apakah sebenarnya perangai anda?
- it's complicated.hak hak hak

13. perangai anda yang anda benci?
- cepat down bila orang buat anda down. up up sentiasa up la aiza!

14. orang yang anda ingin bersama
- family first, kengkawan ketat sampai mati, future family

15. katakan sesuatu untuk orang-orang yang suka anda
- terima kasih lah sebab meminati diri ini. almaklumlah, siapa la saya ni kan. terima kasihlah.

16. tag 10 orang
( dja, izzati, shakirariff, farinafatin, nyah!, syahmi, fahad, nabilah, boyle dan yatibusuk)

17. no 2 ada hubungan dengan siapa?
- tatau lah saya.

18. no 3 lelaki atau perempuan?
- itu lelaki

19. adakah no 7 dan no 10 ada hubungan?
- mereka adalah pasangan bahagia.kah kah kah

20. macam mana dengan no 5 dan 8 ?
- mereka kawan baik dulu. sekarang pun kawan tau. dan dua-dua kawan saya. kami sama sekolah dari sekolah rendah

21. no 4 single kah?
- single tapi taken rasanya.ehehe.eh farina?

22. no 1 belajar apa?
- ilmu kedokteran macam saya jugek.

23. katakan sesuatu tentang no 9
- dia boyle. dia berpasangan dengan besfren saya semasa di mrsm muar, pehin. dia sangat hebat bidang komputer. dia sekarang makin itam.

p/s : fiuhhhh..nilah masalahnya bila tag. memang malas. sebab once aku dah start merepek.akan berterusanlah ia.terima kasih kerana tag.

budak kecik "Whatever"!

salam ukhuwah,

budak ini sangatlah comel. whatever.whatever.whatever
tontonilah



kenapa hari ini sangat meletihkan ya?

Thursday, June 18, 2009

seronoknya piknik! yeay!

salam ukhuwah,

sepatutnya kami berpiknik di Gunung Lumut
eh bukan Gunung Lambak
seperti diwar-warkan (pandai-pandai aku jelah)
tetapi, CANCEL!!
ternyata masih dalam pembinaan penaiktarafan (chewah ayat..)
maka, we headed to MERSING!


kami berpiknik di satu kawasan di mana ia 50km dari bandar Mersing
18 menit dari Bandar Mersing
atas sikit dari Pantai Air Papan,
1 jam 30 menit dari Kluang (kalau speed serupa naik sheikh lah)
kami berpiknik di Pantai Pasir Lanun
atau dalam istilah mat sallehnya
Pirates Sandy Beach okeh.

siapa cakap Johor tiada/kurang pusat peranginan yang menarik untuk berpiknik?

kamu semua lihat.cantik kan pantai dia? biru kau. macam kat pangkor kan. ada buaian disitu ya (teringat melepak kat pangkor dulu bermain-main buaian konon-konon puteri raja.chehs!)

anak siapa ni? sibuklah kau. nyah.nyah. semaklah gambar. empunya blog jadi model tepi laut promote pantai

kalian lihat pepasir dia. macam carpet. sangat cantik.sangat lembut. sangat best. BERSIH itu penting.belum ada pencemaran.alhamdulillah. (belakang tu eja ngn pqa dok berenang-renang)

kat pantai ni ada disediakan chalet.nak buat family day cukup sesuai. tidaklah setaraf Holiday Inn atau Clubmed. tetapi berbaloilah bagi students seperti kami ni (uhuk, MARA naikkanlah duit kocek.saya janji belajar lagi rajin!)

kalau pergi pantai, mesti menconteng nama sikit. tinggalkan kesan sejarah kononnya. kah kah kah. itu kaki saya.

kaki kami. kaki siapa paling putih? hik hik hik. tiada unsur down-downkan orang disini ya

model upahan untuk meng-komersialkan pantai ni. silalah ke Pantai Pasir Lanun!

kamilah yang pergi berpiknik itu. dari kiri eja yang bajet cun, si cantik kalautaktahusiapasilanyahdariblogini, dan itu pqa yang memang best

fakta tambahan sepanjang piknik
  • jalan ke pantai ini selepas membelok kanan dari jalan besar ke Endau-Rompin memang lengang dan sangat cantik dan sedap untuk di-driving. tetapi, sila jangan buat kerja bunguk memandu di sebelah kanan jalan raya seolah berada di Birmingham, Otago, New York, Prague atau dimana-mana kawasan yang menggunakan laluan kanan. kamu memang gila macam orang yg driving tadi (eja yang drive)
  • sepanjang perjalanan ni kalian akan jumpa sign seperti di bawah :
berhati-hati.lembu melintas

  • sepanjang jalan ke pantai, korang akan jumpa banyak periuk api! berhati-hati di jalan raya! kalau tidak, periuk api tersebut akan meninggalkan kesan yang menjijikkan dan bauan yang sgt harum!
  • siapa cakap budak lepasan SPM je pergi PLKN? kambing-kambing pun berlari-lari tau masuk kem PLKN bila loceng jam 4 petang tanda waktu rehat berbunyi.kah kah kah
  • sila bawa bekalan air dan makanan banyak-banyak.sebab tak banyak kedai runcit. jgn minum air banyak-banyak. nak pee kat mana?
  • yang mabuk, sila pastikan dilengkapi ubat mabuk. sebab jalan memabukkan.
  • jangan pergi ke pantai ini pada hujung tahun. musim tengkujuh
p/s : kroni-kroni nyah! korang jeles tak agak-agak?

Wednesday, June 17, 2009

Linkin Park - New Divide BEST!

salam ukhuwah,

okey, ini adalah Official Music Video untuk lagu Linkin Park yang terbaru, New Divide. In fact, lagu ni juga merupakan semacam lagu official atau OST untuk filem Transformers yang terbaru. tak sabar nak tengok! sangat best music video ni. lagu ni memang menjiwai diriku sebab lagu ini buat aku tertanya-tanya dan terus tertanya satu soalan question mark besar dalam kepala ni. dingdong! aahaha. jangan tanya apakah question mark itu. layan okeh. malas nak menulis.


facebook punya masalah

salam ukhuwah,


this is the consequence of playing too much wall-to-wall comments in Facebook.
busantothemaxtahaptataunakcakapapa

saya nak bercutilah.saya nak betul-betul punya cuti
bukanlah cuti macam ni.
tanaklah busan-busan, ditekan-tekan, blur-blur, rasa otak mati
nak jalan-jalan tiada duitlah.
nak main facebook, facebook banned.
tahukah anda saya sudah mengulang cerita Ghost Whisperer, House dan Ugly Betty berapa kali?
inilah dia namanya cuti
saya lebih suka cuti dari sekolah
sebab sekolah lagi stress
sebab kene balik tempat saya belajar.
lainlah kalau saya belajar tempat lain.
hak hak hak
nak duitlah! turunlah duit dari langit! turunlah! turunlah!

Tuesday, June 16, 2009

tiada kerja.suka-suka

salam ukhuwah,

saja-saja tiada kerja. hak hak hak.

Ah Beng bought a new mobile.
He sent a message to everyone from his Phone Book & said,
'My Mobile No. Has changed.
Earlier it was Nokia 3310. Now it is 6610'


Ah Beng : I am a Proud, coz my son is in Medical College.
Friend: Really, what is he studying.
Ah Beng: No, he is not studying, they are Studying him.



Ah Beng : Doctor, in my dreams, I play football every night.
DR: Take this tablet, you will be ok.
Ah Beng : Can I take tomorrow, tonight is final game.



Ah Beng : If I die, will u remarry?
Wife: No! I'll stay with my sister. But if I die will u remarry?
Ah Beng : No, I'll also stay with your sister.


Ah Beng : People consider me as a 'GOD'
Wife: How do you know??
Ah Beng : When I went to the Park today, everybody said,
Oh GOD! U have come again.



Ah Beng complained to the police: 'Sir, all items are missing,
except the TV in my house.'
Police: 'How the thief did not take TV?'
Ah Beng : 'I was watching TV news...'



Ah Beng comes back 2 his car & find a note saying 'Parking Fine'
He Writes a note and sticks it to a pole 'Thanks for complement.'


How do you recognize Ah Beng in School?
He is the one who erases the notes from the book when the teacher erases
the board.



Once Ah Beng was walking he had a glove on one hand and not on other.
So the man asked him why he did so. He replied that the weather forecast
announced that on one hand it would be cold and on the other hand it would
be hot.


Ah Beng in a bar and his cellular phone rings. He picks it up and
Says 'Hello, how did you know I was here?'



Ah Beng : Why are all these people running?
Man - This is a race, the winner will get the cup
Ah Beng - If only the winner will get the cup, why others running?



Teacher: 'I killed a person' convert this sentence into future tense
Ah Beng : The future tense is 'u will go to jail'



Ah Beng told his servant: 'Go and water the plants!'
Servant: 'It's already raining.'
Ah Beng : 'So what? Take an umbrella and go.'



A man asked Ah Beng why Ahmad Badawi goes walking in the Evening and not
in the morning Ah Beng replied Ahmad Badawi is PM not AM

LAUGHTER IS THE BEST EVER MEDICINE kan? Who said Medicine is the most Stressful Career?

Astagfirullahalazim

salam ukhuwah,

Ibu dakwa hospital cuai punca bayi patah tulang paha

JITRA 15 Jun - Seorang ibu hari ini mendakwa tulang kedua-dua belah paha bayi perempuannya yang dilahirkan di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) dua minggu lalu, patah disebabkan kecuaian kakitangan hospital itu.

Noor Amiza Baddaruldin, 28, dari Taman Mas Merah di sini berkata, dia hanya menyedari kecederaan itu sewaktu melawat bayi sulungnya yang kini ditahan Unit Rawatan Rapi Neonatal (NICU) hospital berkenaan selepas dua hari dilahirkan.

Katanya, kakitangan hospital memberitahunya, kedua-dua belah tulang paha bayinya yang seberat 1.9 kilogram itu mungkin patah sewaktu dalam kandungan kerana tulangnya rapuh.

Bagaimanapun, kata pelajar Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah (Polimas) itu, dia sukar menerima alasan berkenaan kerana semasa bayinya dilahirkan pada 2 Jun lalu, dia mendapati proses kelahirannya berjalan lancar.

"Saya mengesyaki keadaan itu berlaku ekoran kecuaian kakitangan hospital kerana sejurus selepas bayi saya dilahirkan, seorang kakitangan mengangkat bayi saya dengan memegang kedua-dua belah tangan dan kaki.

"Kakitangan itu mengangkat bayi saya seperti mengangkat kucing ketika ingin menunjukkan jantinanya, mungkin kerana dia bersaiz agak kecil dan ringan," katanya ketika ditemui di rumahnya di sini hari ini.

Noor Amiza, pemegang kad orang kurang upaya (OKU) kerana kehilangan kaki kanan akibat kemalangan empat tahun lalu berkata, dia tidak berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan pihak hospital kerana yakin bayinya sihat semasa dalam kandungan dan sewaktu dilahirkan.

Berikutan itu, katanya, dia dan suami, Noorhairi Baharom, 28, mengambil keputusan untuk menyaman HSB kerana tidak berpuas hati dengan layanan dan perkhidmatan yang diberikan.

Menurutnya, suaminya juga telah membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Setar pada 9 Jun lalu berhubung kejadian tersebut.

"Buat masa ini, saya menunggu bayi dibenarkan keluar hospital untuk dibawa berjumpa doktor pakar sebelum tindakan susulan diambil," ujarnya yang berhasrat menamakan bayinya itu dengan nama Putri Nur Damia Danisha.

petikan dari : Utusan Malaysia - 16 June 2009


iktibar dari peristiwa tersebut

  • jadilah pegawai kesihatan atau kakitangan hospital yang berperikemanusiaan sikit. jangan sampai orang cakap, belajar tinggi-tinggi, otak penuh ilmu sampai tak cukup simpan dalam dada, tapi takde perasaan. itu bayi okey. fyi, bayi yang baru dilahirkan tu sangatlah fluffy-fluffy, lembut dan sangatlah fragile. ada ke patut kakitangan hospital tersebut mengangkat bayi yang baru dilahirkan serupa macam angkat bangkai kucing? kok gitu si gimana? ga bisa la dek!
  • saksikanlah proses kelahiran itu sebagai suatu yang natural, kebesaran Allah, suatu proses yang memerlukan emosi, pandangan dan perasaan bukan melihat proses kelahiran itu sebagai suatu yang sangat konkrit, technically dan physically. manusia yang melahirkan itu bukanlah robot, ye kawan-kawan. dia merasai sakit, perit, pedih yang tak dapat nak diungkap, ditambah lagi dengan derita anak yang dilahirkan itu begitu, agak-agak kawan-kawan apa perasaan wanita yang melahirkan tu?
  • Aiza, serta kawan-kawan yang lain yang kini menuntut dalam bidang perubatan, sila beri perhatian penuh kepada bidang anda. bidang anda melibatkan pelbagai sudut perkara. especially, melibatkan nyawa manusia. kita tak main dengan robotik-robotik, enjin-enjin macam budak-budak engineering. kalau robot tu mati, leh amek screwdriver then repair. kita tak main duit-duit macam budak accounting, tak cukup duit, pandai-pandailah cari duit. kita main dengan manusia. kalau kita silap, patient kita mati, kita nak pulangkan patient kita tu cemana? its not our belonging. okey?
  • jadilah bakal doktor yang bertanggungjawab, penuh berperikemanusiaan, perasaan dan ethically. biar orang kata ah kau skema ah. tak pa. janji apa kita buat itu, betul, tarak masalah and tak mendatangkan masalah.
  • faham, dan jiwai jiwa seorang ibu. letih tau nak beranak. letih sangat (eceh, macam dah pernah experience je). janganlah berkasar kalau orang tu tengah beranak. hati-hati ya. semua wanita akan merasai juga. sapa dah rasa mesti tau cemana rasanya. (eh, apa ayat ni?)
p/s : tiba-tiba terkenangkan zaman dahulu. Dulu, honestly,skemanya aku. uhuk.masih lagi tak percaya sampai sekarang, tua-tua karang jadi doktor, Aiza?

untuk tantapan amy si nyah

salam ukhuwah,

dengar cerita mereka mahu ke Kluang
ke tempat aku nilah.
sekali lagi planning nak jalan-jalan, bergossip, memekak, melepak, bergurau, bermanja
alah yang biasa-biasa kami buat tu
eja jugak ajak berpiknik
Gunung Lambak?
sorry to say, eventhoe aku duduk di Kluang ni
im just temporary
honestly aku tidak tahu apa itu Gunung Lambak
bisa berpiknik kah di situ?
kah kah kah
so, perhatian kepada amy
kami kononnya nak ber'piknik' ni hari khamis
marilah ikut. kang kata melupai kamu
kami tidak pernah lupakan kau wahai nyah ku sayang
kalau ada masa, kasi beritahu itu eja ya.
kau turunlah sendiri dari JB.
kah kah kah kah

Monday, June 15, 2009

apakah.busan.itu

salam ukhuwah,

kebosanan melampau.
so, tidak tahu buat apa.
masih lagi demam tak berapa nak demam.
selsema masih berciciran meleleh ditambah tekak yang perit
sambil mem-bibik-kan diri
diri ini mula menjinak-jinak dalam pet society
gara-gara bosan kan. bila lagi nak jadik boca-boca cilik kan?
(terpengaruh dengan keyek.kah kah kah)

nama dia chibihulahup
anak baru saya
sebelum ni sudah ada co'eQ, chibimaruko, boboyot, cik teddy sama bubu
yang ni terbaru. tapi alam maya saja okey
ada orang dah start kerja
so, diri ini pun mengerjakan diri supaya tak rasa 'sakit'
maka ni lah kerja saya.
kah kah kah
lembab kan.baru sekarang nak main game ni?
(biarlah.sukati sayalah kan)

chibihulahup suka main lari-lari tau

ini rumah chibihulahup.di tengah-tengah di antara cafe dengan kedai duit pak samad (kedai pak samad dalam dotA la)

chibihulahup pun suka main lompat lompat apa nama mende alah tu. skipping!

chibihulahup suka berkawan-kawan

kadang-kadang duduk rumah tengok tibi je

p/s shaker dan akmal. bersabarlah. setelah membaca blog si shaker mengenai keluhannya. aku terasa macam simpati kat mereka berdua ni. sehingga kini masih lagi tidak dapat pulang ke Malaysia. Ya Allah, permudahkanlah urusan mereka berdua. Kami disini sentiasa mendoakan korang berdua. Bersabarlah k.

tatau

salam ukhuwah,

kauorang, sila JANGAN BERCINTA

**fullstop***

Sunday, June 14, 2009

girls.ladies day out yeay!

salam ukhuwah,

malas nak men-tulis-kan post.gambar untuk paparan sahaja. saya gembira walaupun sakit.

atiq dan wawa asyik sangat baca msg-msg farhana. kah kah kah

eja (si baju hijau) kata dia sangat comel dalam gambar ni.bluwek.

wawa kononnya tere main piring gedegang-gedegang tu

sahabat ketat selamanya. fiqa, wawa, atiq, farhana and eja

ME (si gemuk baju pink tu), eja and fiqa

wawa and fiqa. makan ubi kayu tiga ketul berharga yang sangat berharga mahal.adeh

eja and ME (muka aku nampak sangat sakit)

merah jambu punya budak. ME and farhana. kami saja yang makin chubby.oh tidak!
(sibuk je tangan belakang tu.aih)

Saturday, June 13, 2009

saya.demam

salam ukhuwah,

diisytiharkan

diri ini demam teruk
hidung tidak dapat lagi diselamatkan
kilang cendol sangat mencurah-curah sekarang
tekak bagaikan ada tulang ikan stuck
makan tak selera
mandi tak basah
tidur tak lena
(eh, cam orang bercinta pula)
kepala pusing-pusing macam headbanging

maka,
saya demam

R/ tab paracetamol (acetaminophen)
tab ponstan (mefenamic acid)
tab decondine (triprolidine HCI 2.5 mg, pseudoephedrine HCl 60 mg)

s.p 3 dd tab 1

p/s apa jenis resep ubat la aku buat ni.malpractice sungguh

Friday, June 12, 2009

alhamdulillah

salam ukhuwah,

alhamdulillah,

final Semester II examination done,
result done
no remedial.
pass with not so flying colours.but still have colours.
Thank You ALLAH!

nak jumpa mereka wei!

salam ukhuwah,

perhatian kepada mereka di  bawah :


lost 1 : farhana 
(mana kau ha. semua dah plan keluar kau pula pusing malaysia.aduh)


lost 2 : eja rawk
(sori telefon secara mengejut ajak keluar.aku tau kau baru bangun masa itu.keh keh)

lost 3 : wawa
(yang ni hilang terus.sebab dah pindah KL.aduhai)

lost 4 : amy aka nyah
(kau sibuk menembak sana sini. aritu datang rumah aku pula tiada. terima kasih nyah sebab sudi datang kononnya nak amek aku jalan-jalan.ahaha)

lost 5 : atiq
(wahai atiq, di manakah dikau ya. walaupun kita x banyak ckp, tapi kau best)


lost 6 : elridhwah aka L
(kau ni lagi la hilang tanpa kabar berita. jgn la balik putrajaya.pulanglah ke bp)


lost 7 : raden aka nonoi
(kaulah satu-satunya kroni yang sama-sama amek medic sama aku. thanks datang umah.tapi aku tiada.rindu kau.kita cuti panjang. boleh lepak lagi. =P )


lost 8 : amir amsyar
(ni adik nurul. best lepak ngan dia. nurul kata kalau nak shopping, bawak budak ni.boleh tahan)

p/s bila nak ronggeng cam dulu ha. kau orang plan la cam dulu. rindu oh rindu. aku tahu korang mengintai blog aku ni secara diam-diam :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...