Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO January 2009 | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Thursday, January 29, 2009

sangat meletihkan..


aku sebenarnya DEMAM,
tapi lebih diperincikan lagi,
ku HOMESICK!
mak abah semua dah balik Malaysia
tiada lagi gurauan si debab dan kudut,
tiada lagi tangisan menyampahkan si irsyad,
tiada lagi kerrambangan mata mak bershoping,
tiada lagi camera lensa di tangan abah sana sini
aku kini kembali seorang,
and hari ini no mood nak p kelas
sebab saya kembali SEORANG!

semalam saya not.in.mood
bendera merah lak tu
pagi-pagi lab physiology sangat SHIT
sangat tension, dan tak menarik
nasib baik ada kelas pharmaco
sangat mudah paham,
dan tiba-tiba suka PHARMACOLOGY
petang tutorial
group tutorial baru lak tu
sangatla PSYCHO dan membengangkan
saya benci budak ITU
di dalam tutorial itu
KAMU SAJA LA HANDAL
semua menda kau yang terangkan
markah kami kosong kerana kamu
saya melawan dia
mula-mula dia tercabar
lama-lama saya lemau.kerana tidak larat
dia sangatlah gila kuasa
lantak kau la cina kopet.
topik tutorial kali ini sangat best
POLIOMYELITIS
abis sume buku dibongkar cari maklumat
saya tidak mahu diperdaya oleh kawan-kawan
saya mahu belajar untuk mak abah
peristiwa dulu tidak mungkin berulang
mak abah
aiza bukan bodoh
bukan tak pandai
aiza lemah semangat, mudah terpedaya
doakan kejayaan anakmu, mak..abah..
anakmu yang jauh sangat rindu..
nak balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..!!

Thursday, January 22, 2009

busan la pulek..

salam ukhuwah,

lagi dua hari ma famili will be here.yeay! mak and abah dijangkakan sampai medan early in the morning around 8 a.m WIB.sgt seronok. hari ini kelas start pukul 7.pagi-pagi hari sudah disajikan dengan lab anatomy. ingatkan best la sangat lab tu. sangatlah membusankan dan sangatlah memeningkan. telah beberapa hari aku dok kaji buku-buku anat, but then bila masuk lab, aku macam seperti tidak tahu papa.hanya sikit-sikit ja. rupa-rupanya style usu menggunakan term Latin yang sgtla ntah pape susah aku nak tau. lagi-lagi dorsenku (panggilan untuk lecturer di Indonesia) cakap sangatlah laju dan sebutannya agak kurang lancar. aku mengiyakan saja. takpa. it doesnt matter. i'll do effort on this. ingat nak pinjam buku budak indonesia la.photostate. no hal la kan belajar dua term? better what? (positive nya aku sekarang). Alhamdulilah. aku managed mengikut setiap masa dalam planner aku yang baru itu. sangatlah best. and aku sangatla tidak trust siapa-siapa. kerana aku hanya trust diri sendiri, dan Dia. aku sudah tidak lagi terpengaruh dengan MEREKA yang depan aku BAIK tapi di belakang macam kepala lesung batu yang sangatlah busok ati. malas nak cakap siapa. biarlah aku saja yang tau.hoho.normal la tu kan. MELAYU. manalah nak tengok orang sebangsa dia maju bersama. nak menang sorang-sorang. fullstop.


sekarang aku lebih fokus. target aku, nak hafal semua anatomy untuk nervous system and physiology. lantak la orang nak cakap apa. mesti MEREKA itu tidak rasa aku boleh buat. yelah kan aku ni tak seberapala nak pandai, bodo hina. tapi tak bererti tak bijak ok. ill do it. insyaAllah. Moga-moga Allah akan memudahkan urusan aku untuk berjaya dalam bidang yang aku sedang involve ini. Ammin..


hari ini sangatlah memenatkan. kembali kepada cerita dalam lab anat tu. memeningkan. kemudian disambung dgn kelas physio, ethics dan agama. fiuh. lega tak p kelas petang sebab dah ganti kelas pagi. malas. (no malas anymore!) bukan malas. at least, balik rumah leh setadi lagi. aku tak mahu miss even satu minit untuk setadi. aku perlukan plenty of time to do ma job. ohoho.poyo sungguh ayatku.kan? kemudian, target idup nak balik ke rumah sebelum pukul 1. tetapi kejadian tak diingini telah berlaku. van memang buat hati aku panas.geram.hot.sedih. speechless. masak sungguh ati ku kepanasan.ahaha. van buat hal. lambat. aku tunggu hampir 2 jam setengah bengang gila!! lalu terus saja naik beca. tanpa berfikir panjang. 20k rp melayang. (20k Rp = RM6. kalau naik lrt lagi murah! huh!)


tiba di rumah, solat dan terus setadi. petang men badminton bersama papa seperti yang dirancangkan. dan kini menaip post terbaru untuk blog ijo ini. kondisi sekarang? SAYA SANGAT LAPAR. nak MAKAN!!


p/s : nak balik..homesick =( rindu..

Wednesday, January 21, 2009

ke-busy-an melampau

salam ukhuwah,

matlamat in progress dicapai
misi sedang dijalankan
planning berjalan dengan lancar
lebih kosisten.istiqamah
trust.NOBODY
tidak mahu terikut MEREKA
saya.adalah.saya
saya tidak lagi fokus untuk SHIT peperiksaan itu
saya mahu jadi DOKTOR
bukan pawang bomoh
mahu bergelar Dr.SHAZWANI AIZA MOHD TAHAR
saya graduan Perubatan
saya budak cemerlang.bukan anak helang
saya tidak cerdik.tak bermakna saya tidak pintar
saya mahukan apa saya mahukan
kini lebih fokus tanpa hirau lagha
SAYA PRIHATIN NASIB PALESTIN
saya dilanda KE-BUSY-AN melampau
SAYA SANGAT BUSY tapi TAK TERTEKAN langsung
saya mulai kosisten
saya kembali BERSEMANGAT
kerana saya lakukan untuk ALLAH
MAK ABAH
bukan untuk USU
Saya suka blok kali ini
NEUROLOGY
yang complicated tapi sangat unik
ketahuilah, selamilah dan mengertilah ciptaanNya
hafallah bahagiannya, kajilah
tapi tidak mungkin dapat meniru kejadiaanNya
Subhanallah. Maha Pencipta itu Dia.

SAYA SUKA MEDICINE!

p/s : semangatnya post kali ini.yeay!

Monday, January 12, 2009

cerita.itu.hari

salam ukhuwah,

aku di batupahat.home sweet home.setelah hampir seminggu di kl. maaflah ye teman-teman.lama tak menghapdet.busy mengalahkan paklah.oh bukan. ketiadaan sumber 'masuk jaring' macam mana nak hapdet? oh ye, saya mahu bercerita tentang apa yang telah berlaku weekend yang lalu. sangatlah best. sabtu, 10 januari aku pulang ke tanah air (cheit..dramatic sungguh ayat) sampai-sampai airport, tekanan darah menyirap naik. tiada yang menunggu di balai ketibaan. dimanakah dia?aku sangatla marah. lalu terus menuju skybus MERAH itu. full seat.cheit. darah sekali lagi menyirap. menelefon si buaye berkali-kali. ku suruh saja dia tunggu di sentral. nak tunggu ko dtg sni? parahnya aku menunggu. lalu naik saja skybus itu ke sentral. kena duduk sebelah negro sangatla XXXXL SIZE.menakutkan! sangat besar! asik tergesel bahu ja. ko yang besar sangat sampai amek space aku.

sampai-sampai di sentral, aku terus mengajak buaya melantak di KFC. mengidam punya pasal. (apalah, indonesia tiada KFC ke?..) adalah! tapi tidak sama. ayamnya tidak sekhasiat ayam di Malaysia. lagipun, di Malaysia guna sos kimball bukan sambal tu. =P lepastu, ke mid valley berjalan-jalan tiada arah tuju. tujuan sebenar mahu mencari kasut dan ke k4 untuk membeli barang umah untuk dibawa ke medan, tetapi langkah tersasar ke tingkat 3, Mid Valley Exhibition Hall. mengapa? apalagi kalau bukan jualan murah dan murah dan sangat murah. memang kegemaran aku jualan longgok-longgok bawah doploh ringgit ni. alah membeli menang memakai kan? tetapi, Allah jelah tahu betapa ramainya umat manusia disitu. sampai nak cari baju kene menggali timbunan baju. aku sempat TERbeli sepasang kasut BUM yang sangat cantik. harga sebenar Rm89.00 dan sehelai tshirt RM10. tetapi, aku hanya membeli nya dengan harga RM20.00. amacam, kawan-kawan? murah? kemudian, aku mengajak cikYat dan kawannya, Mira datang ke Tingkat 3. minah itu sangat teruja dengan Diesel. so, aku pun mengajaknya ke atas. dan akhirnya dia pun TERbeli kasut BUM dan baju. (tapi kasut ko tak shantek la yaattt..ahahaha..)



inilah kasut yang dibeli itu. cantek? itu kaki yat sangatla sebuk. 
ada hidden mickey.nampak

cerita.keesokannya.pula

esoknya pula kami ber-plan untuk ke youth09. plan baik punya! hampir sebulan dah plan nak pergi sama-sama itu cikYat. tapi akhirnya tidak pergi! kenapa? kerana terpaksa menghantar mira ke HKL untuk rawatan botoxnya itu. ahaha. bukanlah. mira mengalami masalah excessive sweat on palm, hyperhidrosis. maka, tajadi p youth! kami pun berkampung la sebentar di hkl. dan aku? berdatingla bersama buaya di hospital.romantik kan? nanti dah kije, hari-hari berdating di hospital. tidak mahu lakiku bersama jururawat-jururawat hospital! arrghh.. oh ya, kami first time naik rapid kl! ahahaha..=) bestnya di Malaysia. dah nak balik Indonesia dah.=(





p/s tak faham napa kecik gambarnye ni..aduhaii..

oh, yer...epi belated berday januarian!! =)


Friday, January 09, 2009

ke-frust-an, ke-kecewa-an

salam ukhuwah,

atas nasihat beberapa pihak yang peka terhadap blog ini,aku terpaksa mem-private-kan post sebelum ni untuk sebagai tindakan langkah berjaga-jaga memandangkan sejak akhir-akhir ini blog aku sering dikunjungi oleh MEREKA-MEREKA dari negara MERAH PUTIH itu. so0,terpaksalah aku menutupnya. di-highlightkan sekali lagi,aku masih lagi di dalam emosi selimut KESEDIHAN. masih lagi ke-frust-an,kekecewaan, determination-less dan semua-semuala walaupun telah bertindak giat untuk emngaktifkan plan B. tetapi emosi tetap emosi. manusia mana tak kecewa kalau macam ni? tataulah bagi anda yang membaca blog ni tak beremosi? buat tak kisah? hey,ruginya kalian. Allah menciptakan kita dengan perasaan berbagai. gunakanlah pada waktu yang sebetulnya. apa aku mengarut ni?

aku di medan pada ketika aku mengetik (i mean, menaip ne...) ini. ya, aku di medan dengan menggunakan pas melancong tiga hari. tiada visa pelajar. balik untuk apa? niat ikhlas balik untuk memudahkan registeration semester II tetapi apakah yang terjadi? Ya,seperti yang diceritakan senior-senior, balik tidakdapat register! mengapa? oh,pelbagai alasan diberi. sedih tak sedih tak? tiket berharga RM308 itu tidak membawa erti apa-apa. pembaziran saja. bukan holiday, bukan wisata (pakej pelancongan orang2 sini panggil), bukan belajar bukan hape. pembaziran bukan? dan sekali lagi aku sedih. menabur duit mak abah di aliran air dengan tanpa tujuan. sedih tak? RM308 tu sikit ke kawan-kawan?? kalau la mak tahu balik ni tak wat pape, musti punya sedih gila mak. RM308 bukan sikit la orang-orang sana!ikhs..

so, what's up? nak wat cemane. dah pun balik medan dengan meaning-nessnya. so, apa buleh buat? tempoh saja hari ini dengan kebusanan. baru sehari! mereka-mereka ini yang tidakbalik ke Malaysia kembali terpaksa menempuh seminggu kat sini,apa cerita? Ya Allah, tolonglah daku. dah tak larat dah. bring me back the better time ive been through pass, not like this. it'sreally sick.=( Anyway, i've try to apply for Mesir Programme yang dijangkakan berlepas ek sana end of January or April/May. without the permission of Mum and Dad.I did that. im give up with those PLASTIC MANAGEMENT of my beloved university here. ( universiti manakah aku ni? hoho.. no komen) but still, i cant manage to transfer there unless MARA give the permission to conver my scholar to mesir programme but it'sreally takes time. ive to be patient. i dunno whether it would succeed or not but at least give it a try, isnt it? im taking that action for the sake of future not jual ikan okey. to wait and continue waiting for the management of beloved university to change, i dont think so they would make any changes. they are...... malas mencarut.

dahlah, malas nak gebang. tatau tulis pa gi. hati panas, badan panas, emosi gelombang naik turun. tunggu sajalah esok pagi balik. flight pagi kul 8.05 pagi WIB dan dijangka sampai dalam pukul 10.45 pagi.i cant wait for Malaysia! thanks to readers who keep reading this tiny lots of sins blog.(yelah, aku banyakmencarut kat buku ijau ni..hoho..) anyway, thanks to those keep motivate me to not give up what i did now. but, im sorry. i did. i give up.

p/s jom Malaysia's Largest Youth Gathering esok! PWTC 9-11 January! yang belia-belia marilah memeriahkan lagi! =)



Tuesday, January 06, 2009

budak.ini.COMEL

salam ukhuwah,

Image Hosted by ImageShack.us
mohd nur ikmaluddin b. mohd sheeril azri

Monday, January 05, 2009

dan ini merupakan jawapan

salam ukhuwah,

kalian pastinya tertanya-tanya
kenapa lama aku tak edit blog kan?
dan ini jawapannya
aku mengalami kekecohan hidup
aku.pelajaran.hidup
bukan masalah putus cinta atau GILA JANTAN
aku mengalami KEPUTUS-ASAAN HIDUP
dan menemui pengakhiran

terima kasih kerana terus melawati blog aku
aku sayang kamu semua

Sunday, January 04, 2009

new chapter of 2009

IM QUIT MEDICINE 

+ fullstop +

its hurt.its really hurt.im not okey. im truely hurt.dissapointed.i can't see better future from now. my effort past was nothing. im not okey.im not okey. frustration around me. Ya Allah, do keep me up. do help me to go back to where am i suppose to be.to do. sadness around me.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...