Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz3EUVLe4gO 2009 | ada.apa.dengan.aiza89.se.org

Thursday, December 31, 2009

end.of.year.2009

salam ukhuwah,

hari ini
31 disember 2009

esok
1 januari 2010

azam lalu macam tak tercapai je
azam tahun baru ada ke?

ketuk kepala tanyalah kenapa?
tiada mood-lah berblog
nak berhenti blogging atau tak?


Sunday, December 27, 2009

giving up

salam ukhuwah,

day by day
im getting worsen.makin bertambah parah
saya menjadi semakin pelik, menghairankan, mengecewakan
i just don't know why
anything i've done seems not satisfying
i mean, tidak mencapai kepuasan diri
ditambah lagi, saya merasakan tidak tahu apakah yang saya buat

the thing is,
sebolehnya i don't want to be here, in Malaysia
taklah bermaksud "murtad" negara sendiri
NO NO NO
i just want to walk away from all the past i've been through here
tiap kali melangkah di tempat-tempat yang ada "past" itu
hati sebak. rasa geram, marah, menangis
rasa nak menjerit sekuat-kuatnya
nak beritahu semua orang saya busan dengan hidup nilah

help me. help me to recover myself
seriously im hurt. done by someone so heartless
terima kasih kerana meng-MDD-kan saya
major depressive disorder

this is the most hate-st semester break i've ever had!
izinkan saya mencarut satu perkataan
BAB*lah
okey.dah.satu perkataan je.
selamat jalan.




Friday, December 25, 2009

pukul.tiga.pagi

salam ukhuwah,

25th December 2009. 3.02 a.m
2.02 a.m Indonesia time
8.02 p.m europe time
time mana lagi kau nak include dalam ni?
okey.dah tak ada timing lain nak tulis kat sini.
buat panjang paragraph dengan sampah je tulis.
percubaan melukis 1

percubaan melukis 2

mata kebil-kebil tak boleh tidur.
mulut asyik menguap tak henti-henti
macam cikgu sekolah rendah cakap, macam buaya.
tak tahulah sampai sekarang apa significant-nya menguap tu serupa macam buaya
kenapa tidak tidur lagi?
okey. kauorang pun tahu sekarang cuti sekolah
ke-sekolah-an sangatlah panggil cuti sekolah
sekarang kan semester break. maka. apala ertinya cuti bagi saya?
nothing.meaning-less. restness. breatless.
saya telah menghabiskan lebih dari 12 jam hari ini dengan tidur
memanglah waktu-waktu kemuncak macam ni saya tidak tidur
dah bantai milo dua tiga cawan pun bagai tak ada function serotonin dalam cokelat milo tu
saya sengaja tak ambil Decondine yang mengandungi pseudoephedrin + triprolidine tu
sumpah saya katakan ubat lelehan hingusan saya tu
memang terbaik untuk saya "beristeri-rehat" di Medan dari "gangguan mental"
beristeri-rehat? saya tidak beristeri.buat apa nak suruh isteri-rehat
cubalah kau ni aiza, jangan selitkan selingan hina macam tu dalam entry post?
menjengkelkan sangat

percubaan melukis 3

percubaan melukis 4

saya tidak tahu kenapa cuti kali ni lame gile
bukan LAMA.tapi english word, LAME
dalam wordweb, dia tulis lame tu lack of effectiveness
semacam cuti kali ni sangat tak effective
tatahu kenapa.sebenarnya tahu.tapi buat-buat tatahu
esok nak balik batu pahat lah.
saya nak asam pedas
saya sangat panas hati dengan budak itu
dia dah dapat makan asam pedas dulu dari saya
apa ni. orang gurun makan asam pedas dulu
padahal orang johor tak makan-makan lagi
sepanas-panas gurun di sana, panas lagi hati orang johor tak makan asam pedas ni
gurun, kedah sepanas gunung sahara ke?
tidak pernah ke kedah.banned.
AHAHAHAHAH
maaf kedah-rian.tidak berniat apa-apa

internet malam ni semacam siput tatahu dari golongan apa
slow and sangat menjengkelkan
nak monitor kampung pun tercungap-cungap
oh ye, by the way. saya ada kampung
kauorang main ke game travian tu?
game tu taklah sehebat kau main farmville kat wajhu fi kitabun
(facebook-lah kawan-kawan.siapa suruh tak belajar cakap arab)
game ni takde la image yang terbaik boleh gerak-gerak
game travian ni sangatlah dull. kau orang yang pathetic gila suka main game lip lap lip lap
tapayahlah cuba main game ni. baru log in masuk dah berambus terus
tapi saya suka. saya tiba-tiba tersuka
ini nurul farahani bt umar punya pasal
selain dari sorang lagi budak nama dia undefined buat saya main game cikai ni
cikai gila la saya cakap kat kauorang semua.
image dia tetap.tegap.tepat.kukuh.rigid.
tiada lah aksi-aksi dari shockwave tu.tade tade
tapi saya main gak
saya namakan kampung saya
parit besar, bagan
saya bangga jadi orang batu pahat.
parit besar, bagan.kampung abah

dah. saya tidak tahu nak buat apa
blogwalking jelah maknanya ni. selain tinjau-tinjau kampung
actually saya ada bodyguard untuk monitor kampung
tapi apa salahnya sekali sekala ketua kampung turun padang tinjau kampung kan?
barulah terbaik.pemimpin terbaik
dah.merepek.selamat jalan

keseluruhan lukisan entahapehapepunyalah.
lukisan budak tatahubuatapajam3pagi

kejap lagi kalau saya busan juga
tidak tidur-tidur.maka akan adalah entry baru lagi kurang dari 24 jam dari sekarang
selamat malam
oh yea. happy christmas
salah.mana ada happy christmas.
merry christmas. jangan harap santa claus nak turun dari langit jatuh atas bumbung umah korang kasi hadiah tubi-tubi.mitos semua tu
babai

5 hari lagi.tunggu la nasib blog ni
diteruskan atau tidak.
perfect time to go. bai

Thursday, December 24, 2009

30 hari.mencari.kemalasan

salam ukhuwah,

saya kini berada di bumi Malaysia
i can smell the fresh air of the homeland okey.that's perfect
i can see people walking fast with so energetic, up-to-date appearance
i can watch a bla-bla-ty levels of bulding sky high in the air
i can have a real normal life right now for only 1 MONTH
yer.benar. hanya untuk satu bulan
starting from today, 24th December 2009 untill 24th January 2010
for me its enough. and might be not enough actually. but im trying to be grateful to have it.

cuti kali ni a bit weird. i guess. even friends also guessing the same thing
i don't feel to have a time for hanging out
but i did yesterday. with 3 girls window-shopping in mid valley
i didnt buy anything. tiada yang menyengat mata untuk membelinya.
tiba-tiba saya hilang nafsu shopping. sangat weird
sebelum ni, saya boleh jadi histeria bila dengar sale sana sini
especially the Year.End.Sales & Clearance Sale
but now, macam tiada hati langsung. siapa punya pasal ni?
pusing satu mid valley bagai nak rak.tidak membeli apa-apa
i was like rushing from the airport straightly to mid valley
but then i feel nothing. OMG you such a weirdo-lah aiza
tapi tidaklah sampai tidak membeli apa-apa
saya hanya membeli selipar jepun RM15
itu pun sebab kaki dah lenguh sampai kebiruan (cyanosis) and bengkak-bengkak
hebat kan? oh.i hate shopping now. no desire. i dont know

second day in malaysia. 24th december 2009
early in the morning. a message from a friend attacked me
asking if im interested for sunway or genting hanging out today
my answer is "no, saya sangat malas. kaki bengkak"
see? again.its weird. kalau dulu, sayalah yang excited tahap tidak tahu mengajak kawan-kawan saya jalan-jalan
which part of hell is turning you off ha, aiza?

so, i call this new dimension changing of myself as "moron aiza.kau moron"
30 hari mencari kemalasan
maaf kepada kawan-kawan sekiranya saya membatalkan temujanji
saya menolak ke-hanging-out kita bersama
atau sarcastically i become macam-malas-nak layan in yahoo messenger, skype or facebook
saya tidak tahu definisi saya begini
saya tidak ada nafsu shopping
tidak ada nafsu jalan-jalan plus kaki pun sudah bengkak
tidak ada nafsu internetan. shut up.no indonesian words for 1 month
i dont have interest in clicking the mouse and keyboard-ing
i dont have interest in half of the 24 hours by watching movies and tv series
tidak selera makan. maybe that because tak dapat lagi asam pedas
tidak histeria pun bila dapat internet sepantas kilat di rumah berbanding di indonesia
tiba-tiba saya jadi macam serabut di tengah-tengah ramai orang
tiba-tiba saya suka duk diam-diam je kat rumah
okey.saya tidak tahu apa terjadi dengan saya

hoping so my 30 days of holidays is quite enough for me to stay put in my house.basically inside my tiny room
relaxation, enough sleep
full tank of asam pedas fuel. its my secret power of myself
full concentration to lepak-ing dalam rumah
spending enough time with family
my last word,
i still don't know what happend to me
my hours of time running so lame and lazy
terbaiklah aiza!

cuti semester tidak bermakna lagi buat saya

p/s : tiba-tiba speaking broken english dalam blog. itu menghairankan juga.

Sunday, December 13, 2009

OSCE-lah.pula

salam ukhuwah,

final semester III examination DONE!
no more 4Dec-8Dec 2009 Brain Cramp
resultnya bagaimana, Aiza?
Reproductive System (RES) - passed!
Growth & Development System (GDS) - passed!
CRP - passed!
CHOP - passed!
KHK & KEK - passed!
no remedial. no reseating paper. no waking late at night for study.
santai.lepak. piknik.

siapa cakap sudah boleh lepak?
ketuk kepala banyak-banyak kali
17 Dec 2009. saya exam OSCE
OSCE itu apakah?
OSCE itu kata panjangnya adalah Objective Structured Clinical Examination
pendek kata, ujian berlakon-lakon.praktis


exam saya nanti akan meliputi tajuk-tajuk ini
1. amanesis metabolic diseases
2. taking blood pressure
3. index massa tubuh (BMI) & lingkar pinggang
4. pemeriksaan leopord
5. Partus Kala II ( 2nd Stage Labor & Birth)
6. Papsmear
7. Breast Examination
8. pemeriksaan darah ABO
9. Apusan Darah Tepi
10. antropometry
11. immunisation
12. pemeriksaan shit.


doakan saya semoga tidak gentar.takut.cuak.gelabah.gugup
saya cuba buat yang terbaik tak remed.yeay!

Monday, December 07, 2009

bagai.nak.rak

salam ukhuwah,

okey, saya ada lagi 3 jam setengah lagi untuk duduk kerusi keras
dalam dewan peperiksaan dan skema seketika
menjawab exam dengan style-nya
sumpah saya katakan, muka sewaktu menjawab exam
adalah yang terhuduh kalau kauorang tengok.
muka macam kalau lempang pun tak lut. sangat membazir.
semacam terlalu obsess dengan paper yang sangat psycho itu kan.
okey, stop aiza. melampau batas-batas merepek

sekejap lagi saya akan menduduki peperiksaan
kalau budak law ni, petik jari pun boleh jawab
budak medicine yang rigid-solid-konkrit macam saya ni?
mestilah tekanan tahap mendidih
sekejap lagi paper Medical Ethics & Law
pastilah penuh dengan Pasal-Pasal yang countless.
saya tak berapa ngamlah dengan numbers ni. maka, paham-pahamlah?

tetapi, saya macam gagah juga menghafal. semacam amik law kautahu.
muka memang tengik gila kalau tengok
memang memenatkanlah. semacam kau tarik semua saraf ada dalam otak
gabung-gabung pastu hafal semua code-code law tu
sumpah saya tanak jadi lawyer. menjengkelkan.

saya telah usaha sehabis mungkin. sampai lembik macam ni
tapi hairan, saya tidak juga kurus-kurus
orang cakap, kalau banyak study banyak guna glucose
nampaknya glucose yang mampat bawah lemak ni memang permanent disitu ya
tak banyak yang di bawa ke otak untuk digodak jadi tenaga
bertuah kau punya lemak bawah kulit
saja je menggemokkan aku
sudah, pergi kau study sanalah aiza. rebus itu slide-slide

doakan kejayaan terbaik saya
minggu exam sangat meletihkan
tidur pun ikut jam europe. semacam bajet duduk dalam winter zone saja
minta maaf keusangan blog ni beberapa hari
semacam tuan rumah tidak kisah lagi dengan blognya
eh, tidak.saya sayang blog saya ni
tunggu. lepas exam. hamik kau post entry hari-hari
eleh, cakap sangat kencang. nanti usang juga
sudah! mari study ethics & law
saya nak jadi peguam ni
boleh la mencari saya untuk membela anda
bukan bela.tapi bela.
apakah.
sekian.

Saturday, November 28, 2009

terima kasih.kerana.meng-MDD-kan.saya

salam ukhuwah,

saya tidak mampu lagi berfikir positif
minda ni cukup tepu dengan kata-kata "Aku Sampah"
rasa semacam nak end up medicine
rasa semacam nak end up life
rasa semacam nak laburkan semua duit untuk fakir miskin
rasa semacam nak gila lagi bagus

bertafakur sejenak
**astagfirullaha'azim**

akhir kata,
budak tengah depressi nak final paper memang macam ni
ditambah lagi depressi yang memang ada tak pernah ada titik noktah
cam nilah

saya menegakkan diagnosa disini
Shazwani Aiza Mohd Tahar
mengalami "Major Depressive Disorder"
bukan main-main.ini kisah benar
terima kasih kepada "mereka" yang menyebabkan saya begini
sampai patah hati dan organ yang lain.

kelebihan doktor : boleh diagnose penyakit sendiri.cool gila kan?

4-22 disember 2009
musim budak-budak medic USU mengawan dengan buku
salah. berkawan dengan buku




Monday, November 23, 2009

i.need.a.vampire

salam ukhuwah,
i need a vampire
i need a vampire to fell in love with
he will be forever next to me untill the last breath of mine
i'll die and leave him alone
but he don't. he will live for years don't know when will stop
(unless, he'll kill by warewolf atau adalah mamat yang jealous pastu bunuh dia dengan paku kayu. adalah seseorang tu beritahu saya dengan belagaknya ==|)
i sacrifies my blood for him.my heart.my soul
he sacrifies his life for me. the rest of his life for me.no pause.
can a vampire turning himself in front of me now?
i need a vampire
i'll forever with him untill the last breath of mine
because i'm afraid of loneliness. i know he's the best medicine to cure.
can somebody be my vampire?
can somebody come into my life, suck my blood and be my vampire forever?
can somebody be the cure of my sickness
my weakness, my boredom, my sorrow?
you give me "life". i'll give you blood.
a fantasy love with vampire
that's what i need now. i hate human love story.its fake.

nak vampire muka semacam ini tau.
tanak edward cullen
i don't scream hysteria-pathetically for edward cullen.
i do faint-ing for damon
Ian Somerhalder

kawan-kawan,
kesimpulannya di sini
penulis blogger ini GILA
mengapa dia gila?
sebab shakir telah buat penulis ini ketagih tengok "Vampire Diaries"
dan dia tidak lagi berperasaan bercinta dengan manusia
sebab manusia lagi kejam dari vampire.HAHAHA.sangat salah kan?
only with vampire
bukan raja bersiung.tapi vampire
pe barang zombi kampung pisang
(merujuk kepada siapa yang mencarikan zombi kampung pisang untuk saya)

okey, i have erm
finger counting sat
2 days more for Malaysia-hunting
11 days for dramatically-hated-weeks-of final examinations
so, i've 60 subtopics. and now, im in 6 out of 60 topics
OMG. please aiza please.shut down the vampire diaries thingy
get back to study.
duduk diam-diam dalam bilik.study.jangan tidur
wait, ada soalan
bila twilight saga, new moon nak keluar di Medan ya?
anyone has idea when it will?
dahhhhhhhhhhhhhhhh. no more vampire thingy!
keyboard-ing OFF!


Wednesday, November 18, 2009

donut.punya.ceritalah

salam ukhuwah,

Jco lah paling hebat kat Medan ni, selain dunkin donut.
donut memuatkan badan. salah. memuakan

entah kenapa kan,
tiba-tiba si bolat ini teringin makan donut
dahla memang bulat, tembam, bola, pelampung.
semua yang berbentuk bulat dan sefera merujuk kepada diri saya
pastuh teringin makan donut
padahal saya bukan seorang yang obsess terhadap donut
saya dah cukup DONUT pun nak makan donut lagi
memang saya suka ternak lemak berlebihan
sendiri gemuk sendiri tanggung.

bila makan donut ni
teringat hero saya dalam keluarga saya
siapakah? bukanlah teman lelaki saya.
teman lelaki? sangat undefined. diamkan saja.
eh, kamu ada teman lelaki ke, aiza?
kalau ada pun kenapa? salah? diam. tunggu kad jemputan sudah
jangan jaga tepi kain saya. nanti saya kawin sila datang merewang
(merewang - iki jowo means bergotong-royong)
hero saya tu anak sedara saya yang lelaki tu
siapakah dia? imaduddin
lihat gambar di bawah. sila jangan jatuh hati.
saya tahu dia comel macam saya. like makcik like nephew-lah

see, like makcik like nephew-lah. kenapa saya asik ulang ayat ni ha?
tak, saja nak beritahu. makcik dia comel sebab itu anak saudara dia pun comel
okey, sila jangan muntah. terimalah hakikat okey.

budak ni memang obsessed donut
kau bayangkan jelah. umur baru 3 tahun tapi makan donut macam 12 tahun
dia ni memang. tak makan makanan murah
kek sponge tidak mahu. secret recipe mahu
memang like makcik like nephew-lah
(kenapalah kau ada genetik makcik kau yang nih)

kembali ke cerita donut
sebab dudin lah saya teringin makan donut
saya pernah dibuli dudin beli donut sampai rm30
okey, tanak ungkit. nanti abg saya baca blog ni. dia ungkit
lagi panjang list dia nak claim. shut up, aiza

apa cerita pasal donut ni? busuklah entry ni. menggemukkan

minggu depan saya balik.yeay!
**kan dah beritahu entri sebelum ni? ==' **
so, sebelum saya pulang berfoya-foya di Malaysia bersama family
saya kenalah berfoya-foya dengan study semabuk mungkin
4 hb saya dah start exam. Exam block peads
then, lanjut terus dengan final semester yang banyak gila kena go through
sampailah tarikh 22 disember 2009
lepas tu cuti sampai 24 januari 2009
lepas tu, saya pun melangkah semester IV
yeahyeah. im expecting to be a doctor one day.yeay!
ada orang tu baru nak start semester 1. selamat bersejuk winter :P
maka, pergilah mabuk dengan buku, aiza
tutup blogger[dot]com SEKARANG!
klik publish post
selamat tinggal readers! im dying.
GULP

Tuesday, November 17, 2009

marathon.cinema.movie-ing

salam ukhuwah,

kawan-kawan
marilah menjayakan kempen bulan "cinema movie-ing"
hoi kau, aiza. kau fikir ini kempen membaca?
tiada faedahnya la kempen kau tuh.
sila keluar dari sini.jangan mempengaruh pemikiran pembaca
alah, movie-ing pun salah eh?
kalau pandai, bijak menonton, nanti samalah benefitnya dengan membaca
kan lebih baik melihat,mendengar dan membaca subtittle
dari membaca dan melihat buku?
kalaulah cikgu-cikgu saya tahu ni, memang kene smash.dush!

yer, saya suka menonton.tapi saya suka membaca juga
saya sukalah mengisi masa lapang
tak kisahlah apa-apa, janji tiada masa lapang
kebanyakkannya dengan ketiduran. sungguh tidak sihat
jangan ikut habit Dr.Shazwani Aiza ini ya?
kembali kita ke tajuk diatas
saya suka menonton. dan saya tatau kenapa saya menonton wayang
saya taklah suka menonton wayang.tapi saya suka menonton
bulan ni sahaja, saya akan menonton 3 movies
saya suka. sebab saya tidak suka beli dvd
apatah lagi download. sebab saya malas tunggu
tidak sabar. atau saya suruh saja junior saya downloadkan.habis cerita

saya tengok cerita-cerita ini.
wayang di Indonesia murah.lavvit

astro boy
cerita ini sangat comel. sangat dramatis sampai saya nak menangis. saya ketawa loud out sampai berair-air mata. saya suka cerita ini. unfortunately, kawan saya tidur masa cerita ini. memang panas. cerita ini tentang kasih sayang ayah dan anak.sebab tu saya nangis-nangis.saya sayang abah. apa sambungan cerita ini? tengok sendiri okey.

2012
saya tidak suka cerita ini. cerita yang tak masuk akal.tapi, perjalanan cerita sangat hebat and mengkagumkan sampai saya banyak-banyak kali telan air liur. walaupun saya tidak tengok cerita ni sepenuhnya sebab saya menyorok, tapi overall effect dalam cerita ini sangat "feel & real". tapayahlah tengok cerita ini. yang penting, Aqidah dan iman kena kuat. jangan terpesong.
Allah saja yang mengetahui tarikh akhirnya. Wallahualam. sangat tidak sihat cerita ini okey.

the twilight saga
new moon
haa. memandangkan saya sudah menonton twilight, saya akan meneruskan dengan movie seterusnya. saya amat suka edward cullen.dialah vampire paling perfect saya pernah jumpa. tapi tidak lagi sekarang. saya confess disini, SAYA TIDAK SUKA EDWARD CULLEN hanya dengan satu sebab sahaja. hanya orang-orang tertentu saja tahu.
HAHAHAHA
this weekend gegar pintu wayang lagi tengok cerita ini.yeay!

satu lagi berita yang menyenangkan hati
bestlah kalau hati senang je. macam kerang busuk je hari-hari tersenyum
tiba-tiba duit jatuh dari langitkan semalam
syukur, Alhamdulillah
terima kasih penaja tersayang.terima kasih rakyat Malaysia!
bolehlah study dengan tersenyum lebar.
jangan boros ye, aiza. saya lempang diri saya sendiri baru tahu sedap

oh ya,
tak perasanlah.
pejam celik pejam celik
next week balik Malaysialah!
hip hip hoorey! hip hip hoorey!
seronok yeah.seronok yeah.cikicikibumbum.cikicikibumbum
sampai sini saja laporan dari saya,
akhir kata
"tuai padi antara masak, esok jangan layu-layuan"
sudahlah.bajet karam singh walia lah pula.
saya mahu study untuk rakyat.
selamat jalan rakyat jelata.

Monday, November 16, 2009

grab.a.deal!

salam ukhuwah,


kawan-kawan nak tahu tak
sayalah di antara 500,000 umat manusia
yang berpusu-pusu menyerang iklan merah ni
sayalah diantara manusia yang taksub dengan iklan ini
dan akhirnya saya berjaya menembus masuk untuk mem-book tiket
im ready to off for a trip with friends! yeay!

saya, zahida, sofea dan radhiah
dengan bangganya akan berjalan-jalan bersama tahun hadapan
backpacking selama 12 hari
ke 7 buah destinasi yang berbeza
dengan perbelanjaan yang sangaaaatt-sangaaaaaaat murah
semua tiket adalah 0 sen. hanya membayar taxes saja.
tabik toing pada saya cepat!

kuala lumpur-singapore-kota kinabalu-brunei-miri-kuching-johor bahru-kuala lumpur
6 julai - 17 julai 2010
percaya atau tidak, perbelanjaan kami per orang adalah Rm300
penerbangan + hotel. yeay!
terima kasih kepada tunehotels.com kerana menaja penginapan kami
hoi.siapa mahu taja kaulah, aiza.
kami beli yer.

Kuala Lumpur - Singapore (6 Julai) - RM30
Singapore - Kota Kinabalu (7 Julai) - RM 81
Kota Kinabalu - Brunei (10 Julai) - RM 30
Miri - Kuching ( 13 Julai) - RM 19
Kuching - Johor Bahru (14 Julai) - RM 19
Johor Bahru - Kuala Lumpur (15 Julai) - RM 19

total untuk penerbangan : RM198
*harga termasuk tax memandangkan tiket berharga 0 sen.kan dah cakap tadi?

penginapan pula bagaimana ?

Kota Kinabalu (7-8 Julai) - RM11.20 x 2
Kota Kinabalu (9-10 Julai) - RM 36.97 x 2
Kuching (13-14 Julai) - RM 36.97 x 2

total untuk penginapan : RM 170.28
bayaran per orang : RM 42.57

maka, kesimpulannya, bayaran keseluruhan per orang adalah : RM 240.57
apakah ini sangat menggembirakan hati untuk berjalan-jalan?
ye, saya sangat hati.
can't wait for the trip.yeay!
lama lagi la budak! ikhs! tumbuk kang


Friday, November 13, 2009

i.LOVE.cacing =D

salam ukhuwah,

penulis tiada modal nak bergebang apa
maka, penulis pun menempel gambar-gambar cunnya di dalam blog ini
semalam, saya ada praktikum parasitology
tahukah anda apa itu parasitology?
ya, parasitology merupakan satu ilmu tentang kecacingan secara kasarnya
salahlah aiza. salah sangat
parasit kita belajar tentang parasit lah. takkan belajar pasal famili gajah
okey, lari topik.fullstop

marilah tengok gambar-gambar "excited" si penulis
alangkah indahnya merakamkan hari terindah dengan cacing
lihat kalian lihat. tanak bercerita

kami di depan pintu gerbang lab parasit. muka semua ceria tapi semacam muka bangunan tak siaplah yang kanan tu. muka tahan takut. muka buat-buat berani. padahal tengah tackycardia (jantung berdegup cepat)

the doctors. insyaAllah. Ya ampun, yang kiri tu kok gedek kali ya ( translation : Ya tuhan, kenapa yang kiri tu gemuk betul tu). masih terlihat muka gembira nak praktikum parasit

okey.muka budak ini lagi. lempang muka yang kiri tu. asyik-asyik muka dia. menyampah sangat

ini bukan taugeh rendam nak buat soto ayam. bukanlah mee meggie rendam atau mee gemuk. ini Ascaris Lumbricoides. sejenis cacing yang menetap dalam perut kita sebagai habitatnya. panjangnya diantara 15-30 cm bergantung jantina. yang betina lagi panjang sehingga 30cm. kau bayangkan jelah dia duk mengumpul dalam perut macam mana?

izzati buat muka berani suam-suam. nadia tersenyum gembira. kami berani bergambar dengan cacing. okey, itu pemadam siapa nak masuk frame juga tu?

budak ni belagak betul lah,kan? semacamlah kau sorang berani tunjuk jari kt cacing tu. budak ni sebenarnya buat-buat berani. lepas lab, terus mual-mual nak muntah. sumpah tak makan megi dah.AHAHAHAHAHA

I LOVE MEDICINE
(ini statement benar.it's not a fake one)
sebab dengan belajar medicine, saya boleh feel macam-macam
medicine ni rock-lah. cool-lah. semua-semualah
sayang MEDICINE banyak-banyak.yeay!

nota kaki : moral of the story. jagalah kebersihan tidak kisahlah kebersihan apa pun kalau tidak mahu berkongsi nutrien dengan cacing. cacing pembunuh bersiri ANDA!

Thursday, November 12, 2009

permintaan hati

salam ukhuwah,



"dengarkanlah permintaan hati yang teraniaya sunyi dan berikanlah arti pada hidupku yang terhempas..yang terlepas..pelukanmu..bersamamu..dan tanpamu..aku hilang selalu.."
Permintaan Hati - Letto

pendek kata,
baru saya tahu
perit juga ye "meninggalkan" dan "melupakan"
walaupun pada hakikatnya
hati penuh garis-garis luka, terluka, ternoda
tapi, masih lagi ada titik sayang kat situ kan? kan? kan?
agak-agaklah kan
kalau orang tu dah buat kita terluka, sakit dan sengsara
kita maafkan dia. terima kembali.
apakah itu satu keputusan yang terbaik?
atau mungkin inflamasi balik hati kita nanti?
hepatic necrosis boleh jadi kanser hati
tapi kalau hati terluka boleh mati hati tak?

"kita terlalu muda untuk memikirkan. kita terlalu muda untuk menyelesaikannya. hakikatnya, hati ini masih merah menyayangi, tapi luka sebab kesilapan kita sendiri"

apa yang jiwang sangat kau ni, aiza?
AIZA STOP IT STOP IT
(okey, fine.fine. salah salah. aiza tidak jiwang.aiza tidak.salah blog ni)

okey, sebagai ubat untuk "gangguan perasaan" budak ini
sila bagi balik orang yang toreh-toreh hati budak ini!
ops. silap. silap.tidak tidak.jangan bagi.tidak mahu

bagi saya ini, please?

Cadbury Milk White & Chocolate - Freddo

tidakkah ia amat menggembirakan hati apabila memakannya?
nanti bolehlah angkat hidung tinggi-tinggi dengan masyarakat sekeliling,
"saya makan katak"

kawan-kawan di new zealand & australia
bawalah pulang INI untuk kawan kalian sorang ni.

hoi sudah, Aiza!
pergi study kau sana.
exam lagi sikit mahu tiba
masih mahu foya-foya kah?
rileks dulu, exam bulan disember
sekarang november.
mari study.jangan banyak songeh. mari cepuk, aiza
wassalam.

Wednesday, November 11, 2009

apo.kono.ei.jang

salam ukhuwah,

ye, blog kembali memburuk. mengusangkan diri
penulis blog agak kemalasan tahap tinggi nak update
inilah hasilnya. sebuah blog tidak bertuan seketika
oh blog, janganlah dikau sedih. cintaku terhadapmu tidak pernah pudar
siapa kata tak pernah? PERNAH-lah!
yang dulu kau sibuk nak delete blog ni. kenapa? kenapa?
****zippp mulut. diam.diam.tanak cakap papa***

"Attention-Deficit-Hyperactive-Disorder"
study case untuk minggu ini
saya suka okey tajuk kali ini. sangat semangat nak tahu lebih lagi
so, saya buatlah tutorial laju-laju
tetapi, dalam sekelip mata. semangat tu faded away
ewah, cakap english pula kau ni. dalam melayunya, berlalu hilang.
dramatis sangat. semangat tu blahh cam tu saja.
kawan-kawan nak tahu kenapa?
semangat yang hilang itu dipicu oleh tiga faktor utama
mood & behaviour factor, environmental factor, health status factor

faktor pertama : mood & behaviour
eh, cemana saya nak terang ya faktor pertama ni
sebab dia bersangkutan faktor kedua.
okey.KIV. next!

faktor kedua : environmental factor
kalau dalam bahasa DotA tu, "triple kill"
kenapakah sinonim dengan triple kill?
electricity shut off, air pun tiada, persekitaran yang terganggu
haa. tiga-tiga sebab inilah yang memicu faktor pertama
okey, berbalik ke faktor pertama
mood & behaviour
tiada mood, down, loosing grip, MALAS
ditambah lagi ramuan gangguan perasaan
adalah satu perkara tu buat saya sakit jiwa
maka, gangguan perasaanlah saya
haa.itu semualah orang tua-tua kata pe'el yang membuak-buak sekarang ni
so, apalagi. tidur saja. pergi bunuh diri, aiza!

faktor ketiga : health status factor
saya tidak sihat beberapa hari ni
hyperemeresis. orang kita kata muntah-muntah
sakit perut bloating-bloating macam baju kene spin dalam mesin basuh
sakit kepala teramat semacam kene tekan dengan apit-G
backpain atau muscle cramps yang melampau
macam tulang semua dah pupus. osteophorosis
wait a minute, im 20 year-old girl. not 60
semua-semua simptom tu, semacamlah "morning sickness"
tidak perlu didefinisikan but saya tekankan disini
"im not pregnant!"
AHAHAHAHAHA

apabila ramuan ketiga-tiga faktor ini dicampurkan dalam blender
maka, inilah hasilnya
tercongok depan laptop. entah study apa entah
macam ni ke medical student?
don't try this habit at home.

please kawan-kawan, sila pamkan "semangat" masuk balik dalam diri saya.
saya kurang angin aura "semangat" lah

sudah aiza. entry kali ni sangat merepek
kembali kau ke study kamu
saya nak jadi Paediatrics
Sub-specialist, Child Psychiatry
HOOOOOOOOOOOOOO.
(orang cakap kan, aiza tidak layak jadi pakar sakit jiwa. sebab dia pun berjiwa "jiwa")


Saturday, November 07, 2009

dah.mula.dah.budakni

salam ukhuwah,

**tarik nafas.hembus.tarik.hembus**
fiuh, okey. testing-testing 1.2.3
hai, saya shazwani aiza. kembali bersama saya dengan cerianya
di blog hijau yang buruk ini.
maaf, kerana agak terganggu perasaan beberapa entri sebelumnya
kini saya kembali dengan nafas baru.kan saya dah tarik nafas baru tadi?
perlu diulang ke exhale-inhale tadi? sudah.cukup

saya ni ada satu bad habit. tidaklah seteruk mana
tapi bad-lah.when i say bad.its bad lah. omaigod.memang bad-lah
habit ini telah kembali menyerang saya.
memang jenis infeksi ini berbahaya kepada saya
kerana.kerana.kerana
saya akan mengadap muka bubbly-bubuih ni 24/7
masih ingat pada bubbly-bubuih?
itu adalah nama laptop saya. anak Haji Pa'e
saya sangatlah ketagihan menonton series
dimana ia lebih teruk dari menonton movie dan menonton di pawagam
kalau menonton movie, lepas satu setengah jam.tamat
kalau series? memanglah berjam-jam
infeksi ini kembali menyerang saya.
maaf, saya tidak boleh melarikan diri. jatuh dalam gaung menonton series

series apakah yang kau tengok sangat tu, makcik?
haa, yang dibawah inilah. iya, dibawah ini.
scroll-lah.perlu diajar ke bagaimana? okey.joke
janganlah kata penulis blog ni garang. saya bukan guru disiplin
dunia blog tidak perlu guru disiplin. andalah guru disiplinnya
siapa? kaulah.yang menulis blog kau tu sapa?
janganlah ada plagiasm. janganlah menempek entri orang dalam entri blog anda
janganlah nak kutuk maki blog orang. janganlah komen seakan kau pengkritik AF
kita manusia biasa.kita tak layak menilai
biorle dia nak tulis pasal politik ke, dia putus cinta ke (ehem?),
mak dia marah sebab tengok series ke (OMG)
cerita dia pergi jalan-jalan kat zoo ke
taksub sangat nak kurus ke (iye, saya terasa lagi)
cerita dia nak buang air kecil tak jumpa toilet ke
jalan-jalan tersepak batu ke. kan blog dia?
you are a writter of your own blog. write it. its an ART.
writting is an ART. nak skema-skema pergi masuk library.syuh!
lagi satu, blog ini hanyalah sekadar blog.tak bawa mati
tak perlu mengejar popularity
tak perlu tertalu obses, terlalu taksub, terlalu blah-blah-bla dengan blog
i've blogging 7 years. tak fanatik pun? im still a typical medical student
kau tengok, satu perenggan dah saya merepek.
nasib baik dia tak merepek dalam bahasa medicine.
lagi menyampah readers.
"budak ni poyolah.mentang-mentang budak medic. bajet baguslah"
hello, not all medical student really good in medicine. we are learning. we are not born to have medicine without learning it.
okey, penulis emo.lari! dah.fullstop!

calon-calon series yang mendapat sambutan si penulis adalah :
***jeng jeng jeng***

Ugly Betty Season 4
"im attractive, intelligent, smart bussinesswoman. medical student"
betty memang punca inspirasi saya. i wonder if i can so much confident as her. memang high-self-esteem (HSM)

Vampire Diaries Season 1
" Dear Diary, i couldn't be more wrong.i thought i could smile, nod my way through it.pretend it all would be okey.i had a plan, i wanted change who i was, create a life with someone new, someone without the past. without the pain. someone alive.but its not that easy.the bad things stay with you.they follow you.you can't escape it.as much as you want to.."

House M.D Season 6
"Everybody Lies"
My super-duper-intellegent-but-unethically sensei. be a brainstormer doctor-not a brainhead doctor okey.

Ghost Whisperer Season 5
" We're in a life bussinesses. death is a part of it"
saya sangat suka per-chenta-an mereka. Jim Clancy and Melinda Gordon Love's story really fascinating me.lavit lavit.

dah.dah.dah
saya mahu sambung menonton vampire diaries
lepastu sambung study sikit-sikit
oo.menonton berjam-jam, study berminit-minit
sangat tidak adil kan, aiza?
sudah diam
akhir kata sebelum fullstop

Paediatrics ROCK!
**bisakah saya menjadi seorang paediatric yang baik tidak ganas?**

Friday, November 06, 2009

permintaan hati

salam ukhuwah,

"dengarkanlah permintaan hati, yang teraniaya sunyi, dan berikanlah arti pada hidupku... yang terhempas, yang terlepas, perlukanmu, bersamamu, dan tanpamu, aku hilang selalu.."
permintaan hati - letto

i wish.i wish.i wish
kalau mahu diukur kadar permintaan dalam hati inicountless. too much
i've lot wishes inside myself that i wish i could fullfish all of it
unfortunately, im only an ordinary human being.
bukan superstar.bukan superhero.bukan superman.

"this time was different felt like I was just a victim and it cut me like a knife when you walked outta my life now i'm in this condition and I've got all the symptoms of a girl with a broken heart but no matter what you'll never see me cry "
cry - rihanna

mak abah,
kalaulah aiza ni bijak pandai
tak pernah kenal erti kegagalan
mesti bestkan?
mesti mak abah bangga dengan aiza
but, what have i've done to you both?
did you ever happy with myself?
mesti mak abah rindukan kejayaan aiza macam dulu kan?
i've changed. i've changed a lot
hari-hari macam nak give up medicine
tapi sikit pun aiza tak beritahu mak abah kan?
because i'll never wanted to hurt and dissapointing you for sure
mak abah banyak berkorban untuk aiza dan lain-lain
doakan aiza kuat dan tabah mak.
i'll never give you both chance to see my sadness and cries.trust me

dear "orang itu"
what past make it past
semuanya tinggal kenangan
betul seperti what you've told before
fokuskan kepada study.
tak elok untuk semua nibut, sebaliknya, what you've done?
i try to consider both in one place, but at the end.
this broken heart turn on
i've failed both. don't you happy with it?
not enough just a confession of sorry to me. you wrong
im so sorry.

kawan-kawan
doakanlah diri ini berjaya okey
kauorang adalah semangat aku
to nurul farah atikah said,
my path to be a future doctor,
is a special present for you my dear
i sacrifies everything for you even for your family
ex-utarid 2002-2004
you guys always in my heart.you are my spirit.always.

dah empat hari tak study
"gangguan perasaan"
tolonglah somebody, please recovering me.
im totally sick. seriously sick.
kecewa sangat bah

**bila la blog hijau ni nak kembali ceria ha?**
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...